VENTER STORINNRYKK: Statens vegvesen har 34 brukte biler og motorsykler til salgs. Mange av dem har lav kjørelengde og det ventes storinnrykk av interesserte kunder. Foto: Statens vegvesen/ta.no/Amedia.
VENTER STORINNRYKK: Statens vegvesen har 34 brukte biler og motorsykler til salgs. Mange av dem har lav kjørelengde og det ventes storinnrykk av interesserte kunder. Foto: Statens vegvesen/ta.no/Amedia.

Her kan du gjøre et kupp på bruktbil

Disse selges på en helt spesiell måte.

Statens vegvesen skal fornye bilparken. Nå skal 34 av de gamle bilene selges og du kan gjøre et bruktbilkupp. Det skriver ta.no.

Ser du for deg at du nå kan suse rundt i en knalloransje bil med gult blinklys på taket kan du glemme det med en gang.

Dette er snakk om helt vanlige personbiler, varebiler og motorsykler. Til sammen er det 34 brukte kjøretøyer som skal selges.

Se alle bilene og motorsyklene her:

Ekstra bonus

På to pickuper er det riktignok fortsatt montert gule blinklys på taket og de får du beholde.

– Du vet det er ganske mange entreprenører som ser på disse bilene og disse blinklysene koster jo noen kroner, så vi har valgt å la dem stå på som en ekstra bonus, sier kjøretøykoordinator Kaare Berglund ved Statens Vegvesen region Sør.

Førstkommende torsdag venter han storinnrykk når bilene stilles ut på Kjørbekk i Skien. Bilene som selges kommer fra trafikkstasjoner og anlegg over hele Østlandsområdet.

Ærlighet varer lengst

- Ja det bruker å være bra trøkk med 5-600 mennesker, forteller Berglund. Han mener at bilene har grei standard og tror åpenheten rundt eventuelle feil og mangler er den viktigste årsaken til at så mange ønsker å kjøpe bruktbil av dem.

- Du vet, vi har ingen ting igjen for å lure noen, sier Berglund.

Han har allerede fått mange henvendelser fra nysjerrige kunder.

Statens Vegvesen bytter ut bilene hvert femte år og noen av dem har svært lav kjørelengde. Dette gjelder spesielt bilene som ble brukt under utbyggingen av den nye 4-felts E18 gjennom Vestfold.

- Våre folk må jo ut på anleggene, men det blir jo ikke akkurat mange kilometer de kjører hver dag, sier Berglund. Dette gjør at kundene får mye bil for pengene mener han.

Skriftlige bud

Når det gjelder salgsprosessen en den helt annerledes enn å handle i en vanlig bruktbutikk.

Her er det hemmelige bud som gjelder og alt leveres i lukket konvolutt til Statens Vegvesen i Arendal innen mandag 14.september. Legger du inn bud på flere biler, men kun ønsker en av dem må du lage en prioritert liste, forteller Berglund og håper på gode priser.

- Vi bruker å få greie priser. Du vet det er blitt så enkelt å sjekke slikt på internett, avslutter den statlige bruktbilselgeren.

Du kan lese mer om bil og trafikk i motormagasinet til ta.no – her:

Har du sett denne? Slik jobber Norges råeste bruktbilselger