Camping-drømmen til Rune (59) ble solgt på et blunk

– Nå må vi ta noen gravøl, sier han etter salget.

Denne doningen gjør utvilsomt et inntrykk på campingplassene den ferdes på. Og over alt ellers, for den del. Faksimile: Finn.no
Denne doningen gjør utvilsomt et inntrykk på campingplassene den ferdes på. Og over alt ellers, for den del. Faksimile: Finn.no

For kort tid siden ble denne vanvittige camping-lastebilen lagt ut for salg i Norge. Selger var Rune Halsvik, bosatt i Gjerstad. 59-åringen hadde ikke mer enn såvidt fått den ut på finn.no, før han ble nedringt av interessenter. 

– Tok ikke mange dagene før den var solgt, nei. Responsen var enorm. Det kan jeg nok også takke P4 for, siden de har omtalt den. Jeg skal faktisk intervjues av dem senere i dag, forteller Rune.

Han og kona Else har hatt den råbarske Scaniaen i to år. De ble nettopp ferdige med å pusse den opp i sommer, og har knapt fått brukt den siden.

– Vi har brukt mye tid og energi på å få den pen også innvendig. Den var i god stand fra før, men det var veldig mye trebrunt. Nå har den blitt langt friskere, mye takket være Else. Det er hun som har vært ansvarlig for looken. 

Det er blitt nytt trekk i sort- og hvitt skinn, og alt som var gulbrunt er nå blitt grått eller hvitt. Badet er pusset opp, og nye puter og diverse pyntegjenstander er på plass. Det hele minner nå mest av alt om et hyggelig, nyoppusset hus!

– Dessverre er det slik at vi ikke har tid til å ha den lenger. Så da måtte vi legge den ut for salg.

Les også: Her kan du sikre deg en unik bobil

Sentralvarme og solcellepanel

1988-modellen er en Scania T112H. Semihengeren er 10 meter lang, og vinterisolert med sentralvarme på gass og 220v. Solcellepanel på taket er også på plass.

Totalt er det soveplass til fem. Det er to varmtvanns- og to spillvanstanker. Pumpetoalett med septiktank er også installert.

Under snuten skjuler det seg en 11-liters råtass på 380 hk. Det trengs også – da totalpakken er på 12 tonn!

– Hvordan er forbruket da?

– Tja, det går vel rundt tre liter på mila. Men det er ikke drivstofforbruket som tar deg, det er alle bomavgiftene. En blir jo flådd bare for en liten kjøretur.

Les også: Ikke lenger Harry - nå selges de til direktører også

Kø utenfor huset

Rune og Else rakk ikke å bruke den så mye som de skulle ønske. Men i sommer ble det en tur til countryfestivalen på Seljord.

– Der ble dere lagt merke til, vil jeg tro?

– Ja, det var mange som ville kikke nærmere. Men det er det over alt. Selv hjemme, har det stått en kø av folk utenfor, som vil ta bilder og se nærmere på doningen.

Totalt har den høyst bemerkelsesverdige camping-ekvipasjen rullet 569.000 kilometer.

Les også: Norges dyreste bobil solgt på et blunk

Ikke vanskelig å manøvrere

Da avgjørelsen om at den måtte selges ble tatt, var det bare å legge den ut på nettet. Der kom responsen umiddelbart.

– En skulle nesten tro at det ikke var så mange som torte å kjøpe en så stor campingbil?

– Ja, den tar jo litt plass. Men de som har sertifikat for slikt, har ikke noe problem med å håndtere den på en campingplass. En må bare være forberedt på litt ekstra oppmerksomhet.

Klikk her for å se hele annonsen

– Hva var det som gjorde at du valgte å kjøpe den selv?

– Jeg syntes den var kjempetøff! Og så er jeg gammel trailersjåfør. Det var litt nostalgi inne i bildet også. Men etter at jeg begynte i ny jobb og er mye borte, har ikke tiden strukket til. Og den forfaller bare, hvis den blir stående. Så den nye eieren, som kommer fra Stjørdal, har lovet å ta godt vare på den. Det var viktig for oss.

Les også: Her har du hytte på jul – med anneks

Siste reis til dyrskue

Nå gjenstår det bare en siste reis. Else og Rune skal nemlig til landbruksmessa i Seljord, før bilen leveres til neste eier.

– Ja, det var del av avtalen. Da får vi ta en tur, drikke noen gravøl og bli ferdig med det, he, he.

– Med tanke på responsen, angrer du på at du ikke forlangte mer for den?

– I ettertid ser jeg jo at vi kunne fått mye mer penger. Responsen var over all forventning. Men nå har vi gjort en avtale, og den står vi ved. Så får vi heller finne oss et nytt prosjekt. Snart blir jeg pensjonist, så da kanskje vi kan få en campingbuss. Det har vi snakket om i alle fall...

Les også: Sjekk Martins helsprøe campingbil