SÅ NÆRE: Med minimal margin kapret Birgit Skarstein bronsen foran brasilianske Claudia Santos. Foto: www.worldrowing.com
SÅ NÆRE: Med minimal margin kapret Birgit Skarstein bronsen foran brasilianske Claudia Santos. Foto: www.worldrowing.com

Knep VM-bronsen med seks hundredeler

Birgit Skarstein (26) med sensasjonell pallplass i VM tross ribbeinsbrudd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lac d´Aiguebelette/Bergen (TV 2) Birgit Skarstein (26) tok en bronse på 1000-meter i para-singlesculler under VM i Frankrike torsdag på tiden 05.31.940. Seks skrave hundredeler foran brasilianske Claudia Santos.

– Jeg vant bronse i dag. Det var helt fantastisk. Jeg hadde henne i øyekroken, men jeg ante ikke hvor nære hun var. Jeg tenkte bare "hun skal fanken meg ikke vinne uten kamp", sier en overlykkelig Birgit Skarstein til TV 2 etter løpet.

Det ble en tett og jevn duell mellom Skarstein og Santos, men den norske roeren klarte akkurat å presse ut de siste kreftene til å sikre seg bronsen. Dette er dermed 26-åringens tredje VM-medalje, etter å ha tatt gull i fjor og sølv i 2013.

– Jeg visste ikke hvem av oss som gikk over linja først. Jeg trodde faktisk ar hun gikk over først, så jeg ble sittende å bare stirre sånn blankt på tavlen. Også så jeg det stod Norge, og skrek ut, sier den sprudlende Levanger-jenta.

Moran Samuel fra Israel vant på tiden 05.25.920 foran Rachel Morris fra Storbritania. Samuel kontrollerte løpet de siste fem hundre meterne og seieren så aldri ut til å være i fare.

Bronse er en sterk prestasjon av den regjerende verdensmesteren, ettersom hun har gjennomført VM med en skade.

Skarstein skadet seg nemlig kun to dager før troppen satte kursen for VM i Frankrike. Roeren pådro seg tretthetsbrudd i to ribben, men på tross av skaden har hun tok hun seg til VM-finale.

– Nå har du vunnet VM-bronse med ribbeinsbrudd. Hvordan kjennes det?

– Det er så mye mer enn jeg kunne håpet på for en uke siden. Det har vært en kjempeutfordring, og for en uke siden lå jeg bare i senga og stirret i taket og gråt, og nå har jeg medalje og er kvalifisert til OL i Rio. Det er helt magisk, og viser bare at vi har verdens beste landslag og verdens beste støtteapparat. Det er gull til alle sammen i dag, sier hun rørt.