Ny ekspertvurdering av DNA-spor i Monika-saken

Britiske eksperter skal vurdere DNA-resultatene etter drapet på Monika Sviglinskaja (8) på nytt. Det kan drøye til over nyttår før en eventuell tiltale er klar.

NY VURDERING: Eksperter skal vurdere DNA-resultatene etter drapet på Monika (8) på nytt. FOTO: PRIVAT
NY VURDERING: Eksperter skal vurdere DNA-resultatene etter drapet på Monika (8) på nytt. FOTO: PRIVAT

Politiet og forsvareren til den drapssiktede litauiske 33-åringen, som tidligere bodde sammen med Monikas mor, er blitt enige om mandatet til den britiske ekspertgruppen, skriver Bergens Tidende.

– De skal se på alt arbeidet som er gjort rundt DNA-problematikken, i tillegg til å utrede spørsmålet om oversmitting, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim i Hordaland politidistrikt.

Den åtte år gamle jenta ble funnet død hjemme på Sund i Hordaland i november 2011. Saken ble først henlagt som selvmord, men moren og hennes bistandsadvokat ba tidligere Kripos-etterforsker Asbjørn Hansen se på saken. Han kritiserte politiet for henleggelsen. Også varsleren Robin Schaefer slo alarm om etterforskningen, og i fjor ble saken gjenåpnet.

20. oktober ble morens tidligere samboer siktet for drap, og han har sittet i varetekt siden den gangen. Politiet mener de har DNA-funn som knytter ham til drapet, men mannen har hele tiden nektet for å ha drept Monika.

Den rettsmedisinske kommisjon har tidligere konkludert med at det er DNA fra en annen enn siktede på beltet 8-åringen var kvalt med, mens Folkehelseinstituttet ikke har registrert DNA-materiale på beltet.

NTB

Mer innhold fra TV 2