HJERTESKJÆRENDE: Bildet av lille Aylan som lå død på stranda berører alle. FOTO: DHA/PRIVAT
HJERTESKJÆRENDE: Bildet av lille Aylan som lå død på stranda berører alle. FOTO: DHA/PRIVAT

Fire syrere pågrepet etter at Aylan (3) døde

Tyrkisk politi har pågrepet fire syrere som er mistenkt for menneskesmugling etter at syriske Aylan druknet på vei fra Tyrkia til Hellas, ifølge tyrkiske medier.

Blant de fire er båtens kaptein, melder nyhetsbyrået Dogan. De ble pågrepet onsdag kveld og satt fortsatt i avhør torsdag.

Bildet av den druknede Aylan Kurdi (3) har gått verden rundt etter at han ble skylt i land på en strand i den tyrkiske feriebyen Bodrum.

Flyktet fra krig

Aylan Kurdi var tre år gammel. Moren hadde kledd på ham en blå bukse, rød genser og sko med borrelås før de skulle ta sjøveien over til Europa og et nytt liv.

Sammen med familien hadde han flyktet fra den syriske byen Kobani som ligger helt inntil grensen til Tyrkia. De hadde en drøm om å finne et fredelig liv i Canada hvor de hadde familie, skriver den canadiske avisa Ottawacitizen.com.

Elleve personer druknet da båten de satt i kantret mens den var på vei til Kos. Både treåringens fem år gamle bror og mor var blant de omkomne.

Aylans far vil hjem

Guttenes far, Abdullah, overlevde. Hans søster i Canada sier alt han nå ønsker er å reise tilbake til Kobani med sin døde kone og to sønner for å begrave dem.

Familien er kurdere, og hjembyen Kobani er en av de verst krigsrammede byene i Syria. Terrorgruppen IS har henrettet hundrevis av sivile. Senest i juni ble 164 sivile, de fleste kurdere, skutt og massakrert av IS-krigere.

(TV 2/NTB)