Irritert Løke knuffet med motstander etter tap i Drammen-debuten

Drammens nye superlag klarte ikke å slå Elverum i sesongåpningen.

Drammen-Elverum 23-24

I Drammen er jakten på å ta hegemoniet i norsk herrehåndball i gang. Målet er å bli herrenes Larvik, men i sesongåpningen var lite som tydet på at en ny regjeringstid er på gang.

Irritert Løke etter kampen
Hjemme i Drammenshallen ble det tap for blåtrøyene mot de siste fire sesongers sluttspillmester Elverum. Gjestene vant 24-23 med keeper Morten Nergaard og Steffen Stegavik som lagets giganter. Stegavik noterte seg for seks scoringer i kampen.

Tapet var et skudd for baugen for Drammen. Hele ni spillere er hentet inn for å lede laget til topps – blant dem er Frank Løke. Strekspilleren er tilbake i Norge etter 12 år som proff i utlandet. 35-åringen noterte seg for to scoringer, men var tydelig misfornøyd da kampen ble blåst av.

Løke knuffet med Elverums André Lindboe, og flere spillere fra begge lag måtte holde kamphanene fra hverandre.

– Vi var det beste laget, men bruker lang tid på å komme i gang. Det var surt vi ikke fikk poeng siden vi kjempet oss tilbake, sier Løke til TV 2.

– Det er bra et serien er lagt opp slik at det er sluttspillet til slutt som teller, det kan passe oss bra, for dette laget vil bli bedre og bedre utover.

– Det ble litt temperatur mellom deg og Elverum-spillerne?

– Hehe. Litt morsomt må man ha det!

Seieren markerer en liten opptur for Elverum. Laget har slitt stort økonomisk før årets sesong og har måttet starte med to minusspoeng. 

Dramatikk til siste slutt
Kampen åpnet bra for Drammens nye superlag. Vertene ledet 5-1, men havnet så bakpå igjen. Elverum slo tilbake og ledet 10-8 etter 20 spilte minutter. 

Lagene fulgte hverandre tett inn mot pause, og ved halvtid sto det 12-12.

Elverum var best i starten av andre omgang og opparbeidet seg en solid ledelse. Men sjansesløseri og personlige feil sendte Drammen tilbake i kampen.

Dermed ble det høydramatisk avslutning på kampen. Med under minuttet igjen på klokken måtte Drammen ha scoring for å sikre uavgjort. Den biffen fikset kantspiller Erik Alm. 

Elverum kastet seg rett i angrep og fikk rullet hurtig ut på kanten. Der satte Elverum ballen i nettet med ni sekunder igjen av kampen. Dermed kunne gjestene juble for 24-23-seier i sesongåpningen.

Øvrige resultater i herrenes GRUNDIGliga:
Kolstad-Halden 21-34
ØIF Arendal-Stord 32-27