Skadekrisen: – Johansen er den eneste som er vanskelig å erstatte

Mini mener Norge lever bedre med at Joshua King, Adama Diomande og Pål-André Helannd er ute enn om Stefan Johansen må melde pass.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sandvika/Ullevaal stadion (TV 2): Stefan Johansen sliter med en hamstring, og trente bare rolig på sykkelen da landslaget hadde første trening mandag før EM-kvalifiseringskampen mot Bulgaria torsdag.

Tidligere på dagen var Johansen til røntgen-undersøkelse, for å se hvor alvorlig skaden er og om kampene denne uken er i fare.

– Vi får først svaret på undersøkelsen i morgen, så stort mer enn det er det ikke å si nå, sier medieansvarlig Svein Graff til TV 2.

Johansen stod over Celtics kamp mot St. Johnstone i helgen etter følingen i hamstringen som han pådro seg da skottene røk ut av Mesterligaen mot Celtic.

TV 2-ekspert Mini mener det er et stort problem for Norge om Johansen er ute av kampen mot Bulgaria.

– Per-Mathias Høgmo vil trolig rive av seg det lille håret han har igjen. Jeg mener at Stefan Johansen er den viktigste og beste spilleren Norge har, Mini.

Selv med forfall fra navn som Joshua King, Pål-Andre Helland og Diomande er det Johansen som er det store tapet, dersom resultatet av undersøkelsen er nedslående.

– Stefan Johansen er den eneste spilleren av de som er vanskelig å erstatte. De andre spillerne har kanske backup som gjør at vi ikke står særlig mye svakere. At Johansen er ute er ikke bra for Norge, sier Mini.

– Høgmo hadde nok en idé da han tok ut denne troppen, og det er klart at det må endres på nå. Det er store spørsmålstegn rundt laget som skal spille på onsdag. Normalt har man 8-9 spillere som er klare og 2-3 som er usikre. Nå er det bare en fire-fem som kan sies å være helt sikre på laget.

Håvard Nielsen, som er en av de som er kallet inn for å dekke hullene som forfallene har etterlatt seg i troppen, tror ikke spillerne blir preget.

– For min del er det hyggelig å bli kallet opp, og en sjanse til å vise meg frem. Samtidig har jeg hatt en trøblete oppkjøring, og er nok ikke i min livs form, sier Nielsen til TV 2.

– Men forfall er en del av gamet. Så er det selvsagt synd at så mange offensive spillere må melde pass samtidig.

Oslo  20150831.
Fotballspillerne Stefan Johansen (tv) og Alexander Søderlund under trening på Ullevål stadion i forbindelse med forberedelsene til EM-kvalifiseringen i fotball mot Bulgaria.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix FOTO: JUNGE, HEIKO /
Oslo 20150831. Fotballspillerne Stefan Johansen (tv) og Alexander Søderlund under trening på Ullevål stadion i forbindelse med forberedelsene til EM-kvalifiseringen i fotball mot Bulgaria. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix FOTO: JUNGE, HEIKO /

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo valgte også å være optimistisk til det offensive på sin pressekonferanse.

– Jeg har stor tillit til Alexander Søderlund. Han er en hardtarbeidende spiss som kommer til målsjanser. Det er litt tilfeldig at Alex ikke har fått uttelling. Mot Sverige var han veldig nær, og han kunne stått igjen med tre mål. Det kan fort komme en ketsjup-effekt, sier Høgmo.

– Vi har mange spillere i troppen som har levert godt med mål i det siste. Både på spissplass med Alex og Veton. Veton scoret like mange som Dio før han dro til Greuther Fürth. Du har Jone (Samuelsen), Markus (Henriksen), Jo Inge (Berget) - midtbanespillere som har scoret. Det samme har Stefan (Johansen), sier Høgmo.

Også Rosenborg-spillerne André Hansen og Alexander Søderlund trente på sykkelen som restitusjon etter Tromsø-kampen søndag.