Høgmo avfeier spisskrise

– Har mange spillere i troppen som har levert godt med mål i det siste, sier Høgmo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se pressekonferansen i videovinduet øverst på siden!

Per-Mathias Høgmo og det norske landslaget står overfor en aldri så liten spisskrise. Formspiller Adama Diomande har måttet melde forfall til den viktige kampen i EM-kvaliken mot Bulgaria.

Det samme har Bournemouth-spiss Joshua King, samt RBK-duoen Rosenborg-duoen Pål André Helland og Ole Sælnes.

Derfor er brødrene Veton og Valon Berisha begge hentet inn i troppen. Det samme er Håvard Nielsen og Ruben Yttergård Jenssen.

Ikke bekymret over måltørke
Mens Søderlund har banket inn 20 mål i Tippeligaen, har lysluggen ennå tilgode å score med flagget på brystet. Med Diomande og King ute med skade blir presset større for RBK-spilleren.

– Det har litt med marginer å gjøre. Jeg har vist før at jeg kan score mål. Det er bare til å jobbe knallhardt og ta med de gode prestasjonene fra Rosenborg, sier Søderlund til TV 2.

Landslagssjefen bekymrer seg ikke over Søderlunds måltørke.

– Jeg har stor tillit til Alexander Søderlund. Han er en hardtarbeidende spiss som kommer til målsjanser. Det er litt tilfeldig at Alex ikke har fått uttelling. Mot Sverige var han veldig nær, og han kunne stått igjen med tre mål. Det kan fort komme en ketsjup-effekt, sier Høgmo, som nekter å svartmale situasjonen.

– Vi har mange spillere i troppen som har levert godt med mål i det siste. Både på spissplass med Alex og Veton. Veton scoret like mange som Dio før han dro til Greuther Fürth. Du har Jone (Samuelsen), Markus (Henriksen), Jo Inge (Berget) - midtbanespillere som har scoret. Det samme har Stefan (Johansen), sier Høgmo.

Vi sender direkte fra landslagstreningen kl. 18.00. Se gratis her!

– Samme hvor målene kommer fra
Blant spillerne som kan gi Høgmo oppskriften på nettkjenninger, er Berget. 24-åringen har levert strålende for Malmö i det siste, og var en av de viktige brikkene i lagets playoff-triumf over Celtic.

– Jeg er i veldig god form. Fysisk sett er det kjempebra, sier Berget til TV 2.

– Hva får Høgmo dersom du blir toppspissen mot Bulgaria?

– Forhåpentligvis mål. Det er det som oftest er jobben til toppspissen.

Johansen usikker
Tom Høgli er neppe løsningen på landslagets jakt på scoringer, men høyrebacken står i det minste bokført med to mål for Norge.

– Hvor skal målene komme fra?

– Som toppscorer av de som er med landslaget må vel jeg ta ansvar, flirer Tom Høgli til TV 2.

– Spøk til side så tror jeg ikke man skal belage seg på meg, nei. Vi har nok av folk som er målfarlige og i form. Så lenge vi scorer er det samme hvor målene kommer fra.

Stefan Johansen er ifølge Høgmo til undersøkelser for problemer med hamstringen. Celtic-spilleren var ikke på banen i helgens runde i den skotske Premier Leagie og er til MR-undersøkelse mandag.

Norge ligger på tredjeplass i gruppe H i EM-kvaliken. Kroatia leder gruppen foran to poeng foran Italia med Norge ytterligere ett poeng bak.