- LEI UT!: Fredrik Mellem mener det bare er å leie ut en del av boligen dersom eiendomsskatten blir for høy.  FOTO: TV 2  / TV 2
- LEI UT!: Fredrik Mellem mener det bare er å leie ut en del av boligen dersom eiendomsskatten blir for høy. FOTO: TV 2 / TV 2

Oslo Ap om eiendomsskatten: – Lei ut et rom! Eller en etasje!

Får du problemer med å betale eiendomsskatten mener Fredrik Mellem han har funnet svaret på problemet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredrik Mellem, leder av Oslo Arbeidersamfunn, var med på å kjempe gjennom eiendomsskatt i Oslo Ap. 

Til Dagens Næringsliv sier han at dersom skattene blir for høye, kan byens villaeiere bare leie ut et rom eller en etasje.

– Vi ønsker å stimulere de med store boliger til å leie ut deler av den. Vi trenger flere boliger i Oslo og med boligeiere som leier ut et rom, en hybel eller sokkelleilighet, vil eiendomsskatten være finansiert før 1. april hvert år, sier han til avisen

To av ti skal betale

Arbeiderpartiet i Oslo sier de legger opp til at to av ti skal betale eiendomskatt, men det kan fort bli mange flere.

Årsaken er at bunnfradraget, altså den summen man kan trekke fra boligverdien, ifølge Arbeiderpartiet skal ligge fast, og ikke justeres for eksempel i takt med prisveksten.

– Vi har sagt vi skal ha fire millioner i bunnfradrag, hvilket er et høyt bunnfradrag, slik at få skal betale, forteller Raymond Johansen, som også har stått i spissen for eiendomsskatten i Oslo Ap.

Vet ikke hvordan det slår ut

Til Dagens Næringsliv er Mellem åpen om at de ikke vet hvordan eiendomsskatten vil slå ut i kampen om velgerne.

– Det er aldri det gjeveste valgløftet. Derfor gjør vi det fordi det er nødvendig. Og med vårt bunnfradrag vil ihvertfall de som skal betale en god del i eiendomsskatt, være de samme menneskene som har fått lettelser i formuesskatt, sier Mellem.

Nicolai Astrup, stortingsrepresentant og leder i Oslo Høyre, synes Mellems løsning om å leie ut et rom er i enkleste laget. 

Han understreker overfor avisen at mange av dem som rammes av eiendomsskatten bor i vanlige boliger uten mulighet for å leie ut en del av den.