FEIL FOT?: Liv Helen Alsli føler seg feilbehandlet av Sykehuset i Namsos etter at hun fikk gips på det hun mener er feil fot. Foto: Privat
FEIL FOT?: Liv Helen Alsli føler seg feilbehandlet av Sykehuset i Namsos etter at hun fikk gips på det hun mener er feil fot. Foto: Privat

Liv Helen brakk høyrefoten
– sykehuset gipset feil fot

Liv Helen Alsli hadde enorme smerter i høyrefoten, men kom hjem med gips på venstre fot. Sykehuset i Namsos mener at de ikke feilbehandlet henne. 

– Jeg skjønner ikke at det er mulig. Det er helt utrolig, sier Liv Helen Alsli til TV 2.

Nylig falt Liv Helen, som bor i Bindalen i Nordland, på hytta, og fikk enorme smerter i høyre ankel.

Liv Helen henvendte seg til Sykehuset i Namsos – og der ble venstre fot gipset. 

Det var Trønder-Avisa som først omtalte saken. 

– Det ble tatt røntgen i hytt og pine. Høyrefoten min var tykk som en stokk, og jeg hadde enorme smerter i den. Jeg skjønte ingenting da legen sa at det var blitt påvist brudd i venstre fot. Jeg tenkte at det umulig kunne stemme, forteller Liv Helen til TV 2.

FRUSTRERT: Liv Helen sier at hun fortsatt har enorme smerter i høyrefoten. Foto: Privat
FRUSTRERT: Liv Helen sier at hun fortsatt har enorme smerter i høyrefoten. Foto: Privat

– Men jo da, de mente at det var brudd i venstre fot, og at høyrefoten bare var forstuet. Jeg forlot sykehuset med gips på venstrefoten, to krykker, og helt uhorvelige smerter i høyrefoten. 

NY STØTTE: Slik ser høyrefoten til Liv Helen ut nå. Foto: Privat
NY STØTTE: Slik ser høyrefoten til Liv Helen ut nå. Foto: Privat

– Overhodet ikke brudd

Hun sier at hun ble bedt om å ikke belaste den gipsede venstrefoten.

– Men jeg klarte jo ikke engang å stå på høyrefoten!

Hun forteller at hun 11 dager senere hadde så store smerter at hun ringte Nordlandssykehuset i Bodø.

– Jeg fikk komme kjapt inn, og der tok de nye bilder. De sa at det overhodet ikke var brudd i venstrefoten, men i høyre. Jeg ble helt stum, forteller hun. 

Gipsen på venstrefoten ble klippet opp, og hun fikk en såkalt Talocast på høyrefoten. Den må hun ha på i seks uker. 

Hun sier at hun fredag formiddag var i kontakt med Sykehuset i Namsos. De mener at de ikke har har feilbehandlet henne.

Kan ta tid før brudd synes

Paul Georg Skogen, lege og fagsjef i Helse Nord-Trøndelag, sier til TV 2 at han mener det i dette tilfellet kan være snakk om en informasjonssvikt – men ikke feilbehandling.

– Hun hadde symptomer i begge anklene, og hadde det som kunne ligne på et brudd i venstre ankel. Venstrefoten ble gipset for å gi den avlastning, sier han. 

Han forklarer at det i noen tilfeller er slik at et brudd ikke blir synlig før det begynner å gro og det begynner å danne seg kalk rundt beinet. Derfor skulle Liv Helen egentlig ha vært på kontroll etter ei uke, slik at bruddet da kunne ha blitt påvist. 

– Spørsmålet er om denne informasjonen ikke er hørt, om den ikke er husket – eller om den ikke er gitt henne, sier han. Uansett er dette en veldig trasig sak, sier han. 

Vil klage inn sykehuset

Liv Helen sier til TV 2 at hun ønsker å klage inn Sykehuset i Namsos, og at hun ikke har noen forståelse for hvordan dette kunne skje.

– Jeg hadde, og har, helt uhorvelige smerter i høyrefoten. Dette kommer jeg til å gå videre med. Det skal ikke gå an. Jeg skal klage inn Sykehuset i Namsos til riktig instans, forteller hun.