Kia er snart klar med en helt ny generasjon av storselger Sportage.
Kia er snart klar med en helt ny generasjon av storselger Sportage.

Dette skal bli klassens lekreste bil

Forventer at 2.000 nordmenn kjøper den neste år.

Da Kia lanserte SUV-en Sportage, traff de en nerve i det norske folk. Bilen ble en knallsuksess, og en viktig faktor i merket sin strategi for å bli et volummerke. Totalt er det solgt nærmere 10.000 eksemplarer som personbil, i tillegg til 3.000 som varebil.

En folkelig bil, som likevel var tøff å se på, hadde mye utstyr, 7 års garanti og god plass, gjorde den til en umiddelbar hit da den kom i 2010.

I 2014 fikk den en facelift, men nå er det om ikke så lenge duket for en helt ny generasjon. Og skal vi dømme etter skissene som vi kan presentere i denne saken, har vi virkelig noe å glede oss til.

Les testen av dagens Kia Sportage her

Eksklusivt design

Den nye modellen blir fjerde generasjon Sportage. Og om de tok et langt steg videre med dagens variant, så er det liten tvil om at evolusjonen fortsetter i like sterk grad når den femte skal lanseres.

Fronten er noe av det barskeste vi har sett på en stund.
Fronten er noe av det barskeste vi har sett på en stund.

Kia har virkelig fått dreis på dette med design, de siste årene. Sportage er en pen bil fra før – men det nye designet virker langt mer moderne. Og eksklusivt. Om du ikke visste bedre, kunne denne fronten like gjerne stått på en Porsche, for å si det sånn.

Avslører ny designretning

Nå er det jo ikke slik at denne typen skisser helt gir den fulle og hele sannhet. Det blir for eksempel neppe aktuelt med felger i den dimensjonen som er tegnet her.

Men at det er planer om en høy skulderlinje er det ingen tvil om, store luftinntak i frontfangeren gir sportslige assosiasjoner, og de smale og brede baklyktene understreker det samme.

Det er Kias europeiske designsenter i Frankfurt som står bak nye Sportage, som med
sitt nye utseende representerer Kias designretning fremover. Det ser jo lovende ut ...

Interiøret skal tas mange steg videre fra dagens generasjon.
Interiøret skal tas mange steg videre fra dagens generasjon.

Les også: Dette kan være Norges tryggeste bilkjøp

Mer raffinert enn noen gang

Men det området som Kia nok har mest å gå på, er interiøret. Her merkes det fortsatt at en ligger bak de dyrere konkurrentene. Men Kia lover at nye Sportage skal få det mest raffinerte interiøret de har levert noen gang. 

Igjen må vi dømme etter skissen vi har fått tak i. Og den ser i alle fall lovende ut. Stor infotainmentskjerm høyt plassert, men integrert i dashbordet, få brytere og et sportslig ratt med flat bunn.

Slik vi kjenner Kia, kan vi også vente oss en hyggelig pakke, når det kommer til utstyr.

Vises i Frankfurt

Kia Motors avduker helt nye Kia Sportage for første gang internasjonalt på Frankfurt International Motor Show 15. september. Den lanseres i Norge allerede i februar. Da er målet at den raskt skal bli synlig på salgsstatistikken.

– Vi håper og tror at nye Sportage vil slå veldig godt an i markedet, og at vi vil selge rundt 2.000 biler i året, sier Mette Simonsen Sauge, som er informasjonsansvarlig i Kia Norge.

Hekken har også blitt langt mer sportslig. Baklyktene minner mye om de vi så på den lekre konseptbilen Kia hadde med på bilutstillingen i Genève tidligere i år.
Hekken har også blitt langt mer sportslig. Baklyktene minner mye om de vi så på den lekre konseptbilen Kia hadde med på bilutstillingen i Genève tidligere i år.

Vi vil naturligvis være på plass når bilen vises i Frankfurt, så det er bare å følge med, folkens! 

Les også: Er det smart å betale ekstra for 4x4?