Stabæks gulldrøm svinner etter mageplask mot Odd

... og Diomande står i fare for å måtte melde forfall til landskampene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stabæk 1-2 Odd

Stabæk hadde vunnet fire Tippeliga-kamper på rad, men kom for alvor ned på jorden igjen i søndagens oppgjør mot Odd.

Bentley og Occéan scoret målene for gjestene, før Kassi ga gjestene nytt håp. Det ble imidlertid bare med håpet for Stabæk, og nå kan Rosenborg øke luken i toppen til ti poeng.

Stabæk måtte klare seg uten en skadet Adama Diomande, som nå også står i fare for å måtte melde forfall til landskampene.

– Jeg er veldig skuffet og i mine øyne burde vi fortsatt spilt denne kampen nå. Fire minutter tilleggstid er latterlig, for Odd kastet bort tid i hele andre omgang, sa en frustrert Bob Bradley til C More etter kampen.

– Dette var ikke godt for hjertet, men seieren betyr helt enkelt og greit at vi er med i medaljekampen utover høsten, sa en betydelig blidere Fagermo.

Odd best i gang

Med fire poeng ned til tredjeplass og syv poeng opp til førsteplass, var det trolig kun Stabæk som fortsatt hadde realistisk håp om å utfordre Rosenborg om seriegullet.

Slik så det imidlertid ikke ut i begynnelsen av hjemmekampen mot medaljekandidat Odd. 

Elleve minutter inn i oppgjøret slo Grøgaard et høyt innlegg fra venstre. Olivier Occéan vant duellen på bakre stolpe og headet ballen tilbake i bue over keeper. I motsatt ende fikk Bentley en enkel jobb med å dytte ballen i mål.

Baklengsmålet fikk Stabæk til å reagere, men uten skadde Adama Diomande hadde de vanskeligheter med å komme til de helt store sjansene.

Vondt ble til verre for Stabæk da El Ghanassy snublet inn i beina til Espen Ruud. Straffen var soleklar og Olivier Occéan var iskald.

Gashi utvist og voldsom sluttspurt fra Stabæk

Stabæk stod dermed overfor den samme vanskelige jobben som mot Lillestrøm, da bortelaget ledet 2-0 etter en halvtime spilt. Oppgaven ble ikke lettere av at Diomande, som scoret to av målene i snuoperasjonen mot Lillestrøm, altså ikke var med i troppen.

Jobben ble gjort noe lettere av at Ardian Gashi pådro seg sitt andre gule kort midtveis i andre omgang. Bare minutter etter kunne også Meling blåst nytt liv i kampen, men avslutningen strøk stolpen på feil side.

Uten Diomande, og til tross for et klart spillemessig overtak etter utvisningen, tok det lang tid før Stabæk klarte å by på de helt store utfordringene for gjestene. Vertene fikk nytt håp da Kassi pirket inn reduseringen syv minutter før slutt og var svært nær en utligning da en heading traff stolpen.

Av reprisen var det vanskelig å se om ballen var innom hånden til Occéan, men en svært godt plassert dommer Ken Henry Johnsen lot spillet gå videre. Dermed endte det også 1-2 på Nadderud.

– Nei, nei, nei, nei. Den gikk direkte i stolpen og var ikke i hånden min. Det er jeg helt sikker på, sa Occéan etter kampen.

Landslagsplassen i fare for hete «Dio»

Diomande måtte ikke bare stå over kampen mot Odd. Angriperen står også i fare for å måtte melde forfall til skjebnekampene mot Bulgaria og Kroatia neste uke. 

– Han fikk seg en smell i hofteregionen mot Sandefjord og har ikke trent den siste uken. Det er vanskelig å si om han blir klar for landslaget. Vi har en tett dialog med det medisinske støtteapparatet til landslaget og vil prate med dem senere i dag. Da vil vi vite mer, sa Stabæks fysioterapeut Fredrik Birkemo til C More.

Skaden er heller ikke det eneste spørsmålstegnet knyttet til Diomandes fremtid. Stabæks sportssjef Inge André Olsen ville, overfor C More, ikke direkte avkrefte at spilleren kan bli solgt før overgangsvinduet stenger.

– Det er alltid vanskelig å si hva som vil skje. Det er mange agenter som ringer og representerer ulike klubber, men per nå er han Stabæk-spiller og vil være det ut sesongen. Det sitter langt inne for oss å selge spillere nå, men vi må vurdere dette helt inn mot overgangsvinduet stenger. Det er min jobb å sørge for at høyest mulig pris kommer på bordet, og så får styret vurdere hva vi gjør, sa han i pausen av kampen.

Diomande var selv ikke tilstede på Nadderud søndag.