Denne klassikeren var med i filmen 2 Fast 2 Furious fra 2003. Nå skal den selges. (Foto: Alle foto: Privat)
Denne klassikeren var med i filmen 2 Fast 2 Furious fra 2003. Nå skal den selges. (Foto: Alle foto: Privat)

Interessen for denne bilen i Troms er skyhøy

Helt unik filmbil står innelåst i garasje. Men nå kan den bli din!

Bare bildene av denne Dodge Challengeren fra 1970 kan vekke våte drømmer hos bilentusiaster. Det er nok derfor Tor Bjerkaas fra Harstad har hatt den de siste fem-seks årene, innelåst i en garasje et sted i byen.

– Jeg er vel som alle andre bilgale gutter. Og det er spesielt såkalte Mopar-biler jeg har interesse for, sier Bjerkaas til Nordlys.

Mopar

Mopar er en fellesbetegnelse for biler som har komet ut av Chrysler-fabrikkene i USA. Deriblant Dodge, Plymouth, Imperial og Jeep.

Men denne Dodgen er ikke en hvilken som helst bil. Den var faktisk med i flere filmscener i filmen «2 Fast 2 Furious» fra 2003, der avdøde Paul Walker var hovedrolleinnehaver.

– Det var i 2009 jeg kjøpte denne, og jeg har vel bare hatt den på veien et par ganger hver sommer. Dette bare for å smøre maskineriet litt, sier Bjerkaas.

Dyr museumsgbil

Han har stelt pent med bilen, og er svært påpasselig at det ikke oppstår skader. Under panseret hviler det en motorklassiker av den kostbare sorten. 426 Hemi, er sagnomsust i rette kretser, og yter 500 hestekrefter. En ny slik motor koster ifølge Bjerkaas hele 250.000 kroner.

– Challengeren var gjennom en totalrenovering etter filminspillingen i 2003. Dette ble gjort i USA av et profesjonelt firma. Den framstår som helt ny, selv om den er fra 1970.

På turtelleren står det beskjedne 430 kilometer. Denne ble nullstilt av firmaet som renoverte bilen.

– Bilen ble nesten litt for fin for meg. Slående vakker er den, og det er bygget mange modeller etter denne. Egentlig er den jo bare en modell i seg selv. En museumsbil.

Denne bilen er helt unik - og til salgs i Norge. Foto: Privat
Denne bilen er helt unik - og til salgs i Norge. Foto: Privat

Se hele annonsen her

Nullprosjekt

– Har du flere slike biler på lur?

– Nei, det har jeg ikke. Interessen kommer og går litt, og det er jo relativt dyrt med bil.

– Selger du denne med tap?

– Biler selges vel alltid med tap. Gjør de ikke? Er jeg heldig så går jeg i null.

Retro

Bjerkaas importerte bilen til Norge fra USA, og måtte ut med norsk moms, og avgifter.

– De har jo begynt å lage bilen på nytt igjen, som et slags retrokonsept. I Norge koster en slik ny Challenger rundt 1,4 millioner kroner. Drar man til Sverige får man den for 3-400.000, bemerker Bjerkaas.

Dodgen hadde fredag kveld ligget ute på Finn.no i omlag 24 timer. Annonsen var sett ove 5.000 ganger på et døgn, og på Facebook spres den som ild i tørt gress.

– Mange har kommentert bilen og annonsen, men foreløpig har jeg ikke fått noen bud. Det tar nok litt lenger tid før den rette kjøperen ringer.

Blir du den neste eieren, følger det med et sertifikat som beviser at dette er nettopp den bilen som var med i filmen.

Les flere bilsaker i Nordlys motormagasin her

Les også: Bilen til Thomas får jentene til å hyle