Flere bilder av det som skal være Volvos nye modell, S90, har lekket ut på internett.
Flere bilder av det som skal være Volvos nye modell, S90, har lekket ut på internett.

Denne bildel-lekkasjen er Volvo neppe fornøyd med

Ny modell avslørt før tiden – av modellbiler!

Modellbiler er ingen lek. I alle fall er det ikke det, når de lages helt like en splitter ny modell som enda ikke er vist offentlig. Og særlig er det ikke morsomt, for produsenten Volvo, når bilder av den ferdige modellbilen lekker ut på nettet før vi har fått sett den ordentlige bilen.

Vi aner oss at det pågår en aldri så liten klappjakt på syndebukken, som har sørget for at en hel verden nå får se den nye modellen til Volvo før tiden. 

Men nå er jo skaden gjort, så la oss se nærmere på bilen som blir merkets nye premiumbil.

Les også: Volvo S90: Nå kommer denne tilbake!

Volvo S90 får et karosseri som minner mer om en kombicoupe enn S80.
Volvo S90 får et karosseri som minner mer om en kombicoupe enn S80.

S80 og V70 ut – S90 og V90 inn

Volvo, med sine kinesiske eiere, er skikkelig på hugget om dagen. De opplever eventyrlig suksess med andre generasjon av SUVen XC90. Men har på ingen måte planer om å hvile på laurbærene.

14 nye modeller er planlagt de neste fire årene – og første modell ut er altså oppfølgeren til den store sedanen S80. Det navnet fases ut, og i stedet heter den nye S90. Den vil også komme som stasjonsvogn – V90. Det blir på sin side erstatteren for dagens V70.

I utgangspunktet hadde nok Volvo tenkt å vise S90 i Detroit i januar, så får vi se om bildelekkasjen påvirker de planene.

Audi-likehet

Auto, motor & sport skriver på sine nettsider at de har vært i kontakt med kilder som går god for at modellbilene virkelig viser hva vi har i vente. 

Det vil i tilfelle si at vi får en front som er mer eller mindre identisk med det vi så på de barske konseptbilene Concetp Coupe og Concept Estate. Det er også klare likheter med dagens XC90.

Det er ellers tydelig at taklinjen blir langt mer fallende, og at en går bort fra det helt tradisjonelle sedan-designet. S90 blir således litt mer lik Audi A7 – men skal ikke bli en femdørs kombi. Volvo fortsetter med fire dører.

Les også: Får ikke solgt den unike Volvoen

Sportslighet og luksus

Den agressive fronten, med et langt panser, A-stolpene flyttet bakover og den coupeaktig hekken gir sportslige assosiasjoner. Langt mer enn vi har blitt vant med i "mann med hatt"-modellen S80.

Ingen tvil om at Volvo har mye bra på gang. Vi liker det vi ser her. Gjør du?
Ingen tvil om at Volvo har mye bra på gang. Vi liker det vi ser her. Gjør du?

Signatur-LED-lysene foran har samme Tors Hammer-tema som i XC90, mens de nye baklyktene skaper en helt egen identitet for S90.

Innvendig kan vi vente oss en god porsjon luksus, og et infotainmentsystem som i stor grad bygger videre på det vi har sett i nye XC90. 

Ladbar hybrid

Teknisk sett baseres S90 på samme utgangspunkt som XC90. Det innebærer at det i utgangspunktet er firesylindrede motorer. Men det vil også bli en råsterk, ladbar hybrid på toppen av modellutvalget.

I utgangspunktet er det sansynlig at det blir lansering av den nye modellen ut på vårparten neste år. 

Si din mening i kommentarfeltet under: Hva synes du om designet?

Les også: S90 Limousine: Mange unger? Sjekk denne!