Fjorårets vinnere Agnete Kristin Johnsen og dansepartner Egor Filipenko under finalen av TV2-programmet. I år skal fyllekjøringstiltalte Filipenko være dommer i programmet. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix FOTO: VARFJELL, FREDRIK /
Fjorårets vinnere Agnete Kristin Johnsen og dansepartner Egor Filipenko under finalen av TV2-programmet. I år skal fyllekjøringstiltalte Filipenko være dommer i programmet. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix FOTO: VARFJELL, FREDRIK /

Skal vi danse-Egor om fyllekjøringstiltalen:
– Jeg skammer meg over å ha vært så beruset

28-åringen sier han tar sterk avstand fra fyllekjøring. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Skal vi danse»-kjendis Egor Filipenko er tiltalt for å ha kjørt i beruset tilstand. Ifølge tiltalen kjørte han med en promille på 2.38 natt til søndag 25. januar. 

Han må møte i Nedre Romerike tingrett 5. oktober. 

Selv nekter han straffskyld. I en uttalelse via TV 2s kommunikasjonsavdeling sier 28-åringen at han er tiltalt for noe han ikke har gjort. 

Skammer seg 

Først og fremst vil jeg si at det var helt uakseptabelt av meg å bli så beruset den kvelden, og det skammer jeg meg veldig over. Som småbarnsfar tar jeg sterk avstand fra kjøring i beruset tilstand, et standpunkt jeg alltid har hatt. Jeg er tiltalt for noe jeg mener jeg ikke har gjort, og det er derfor jeg lar det norske rettssystemet avgjøre dette. Skulle jeg bli dømt, vil jeg fortsatt mene at kjøring i beruset tilstand er helt uakseptabelt og noe jeg tar sterk avstand fra. 

Han ønsker ikke å komme med ytterligere kommentarer i saken. 

– Det at Egor Filipenko er tiltalt for kjøring i beruset tilstand er en sak for rettsapparatet, og det er ikke TV 2 sin oppgave å forhåndsdømme. Men på et generelt grunnlag tar TV 2 sterk avstand fra kjøring i beruset tilstand, sier kommunikasjonssjef i TV 2, Jan-Petter Dahl. 

Venter på rettsavgjørelsen 

Han sier at den omtalte hendelsen skjedde i en periode hvor Egor Filipenko ikke var under kontrakt med produksjonsselskapet Monster.

– Da Filipenko ble aktuell som dommer i årets «Skal vi Danse», valgte han å være helt åpen overfor både produksjonsselskapet Monster og TV 2 rundt hendelsen. Vi holder oss fortløpende orientert om utviklingen i saken, og er kjent med at det er tatt ut tiltale og satt en dato for rettssak, sier Dahl.

– Forstår dere at enkelte kan reagere negativt på hans deltagelse i programmet? 

– I vår vurdering av Egor Filipenko som dommer i et danseprogram har vi tatt utgangspunkt i hans bakgrunn som profesjonell danser og at han har deltatt som danser i syv sesonger, sier Dahl.

Han understreker at TV 2 vil følge saken og lese domsavsigelsen når den er klar, og gjøre ytterligere vurderinger av saken når den er avgjort i rettsapparatet.

– Men dette er nå først en sak som skal behandles av retten, sier Jan-Petter Dahl. 

Tap av dømmekraft 

Ifølge nettstedet promille.no vil adferden bære preg av tap av dømmekraft, svekket føleevne, blackouts ved en promille på mellom 2,1 og 2,9. Det vil være nedsatt evne til motorikk og svekkelse av bevissthet. 

Ifølge samme nettsted tas det ved utmåling av straffen særlig hensyn til graden av påvirkning og hvilke farer kjøringen har medført. Også personlige forhold kan komme inn og påvirke domsresultatet i positiv eller negativ retning.

Generelt er straffen for kjøring med over 1,2 i promille en og en halv månedslønn i bot, ubetinget fengsel i minst 21 dager og inndragelse av førerkort, vanligvis i 2-5 år. 

Trygg Trafikk viser til at sjåfører med promille over 1,5, eller blandingsrus, utgjør 45 prosent av antallet promilleulykker. Menn i aldersgruppen 20-35 år er spesielt utsatt.