Effektive West Ham ydmyket  Liverpool på Anfield

West Ham tok sin første seier på Anfield på 52 år da de vant 3-0 over Liverpool. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool - West Ham 0-3

Se sammendrag av kampen i videovinduet øverst i saken. 

West Ham, som vant 2-0 borte mot Arsenal i sesongåpningen, tok nok en stor skalp da de lørdag vant 3-0 mot Liverpool på Anfield. 

– Vi er skuffet over resultatet. Vi gir vekk et mål tidlig i kampen på en skuffende måte. Og når vi gir vekk mål så tidlig gir det dem motivasjon til å forsvare ledelsen. Det andre målet er en tabbe og det er sånn som kan skje. Plutselig ligger vi to mål under, men har spilt ok. I andreomgang er vi klare for å ta igjen ledelsen, men så får vi Coutinho utvist. Med ti mann blir det enda vanskeligere, så det har vært en frustrerende dag for oss, sier Liverpool-manager Brendan Rodgers etter kampen. 

Manuel Lanzini, Mark Noble og Diafra Sakho scoret målene for West Ham, som nå har vunnet begge bortekampene så langt denne sesongen. 

Phillipe Coutinho og Mark Noble fikk begge rødt kort av dommer Kevin Friend, som til sammen delte ut seks gule og to røde i kampen.

– Jeg synes begge røde kortene var veldig strenge. De skulle aldri vært utvist. Noen av dem, sier Rodgers om de røde kortene. 

Sjokkåpning av gjestene
Liverpool hadde ikke sluppet inn mål på de tre første Premier League-kampene. Mot West Ham på Anfield røk statistikken etter bare to minutter. For bortelaget sjokkåpnet og ledet 2-0 før halvtimen var spilt etter scoringer ved Manuel Lanzini og Mark Noble. 

Liverpool hadde ballen mest, men skapte få sjanser før pause. Nærmest var Roberto Firmino med en kanon i stolpen etter ni minutter.

Slakten var total i TV 2s Premier League-studio i pausen.

– Begge lagene er dårlige. Liverpool dominerte ballbesittelsen, men klarte ikke å skape sjanser. West ham klarer ikke å slå en pasning én gang, men har på en eller annen måte scoret to mål. Hovedsakelig på grunn av forferdelig forsvarsspill hos Liverpool, sa Trevor Morley.  

– Det er et mysterium at West Ham leder denne kampen 2-0. Men samtidig er det også litt bra. For det viser hvor fantastisk fotball kan være, sa Alexander Schau i pausen.  

Coutinho utvist
Liverpool-trener Brendan Rodgers var nødt til å foreta seg noe og byttet ut Emre Can med Alberto Moreno like etter pause. Moreno og Clyne ble flyttet opp som vingbacker og Skrtel, Lovren og Gomez ble liggende igjen bak .

Etter 52 minutter gikk det fra vond til verre for hjemmelaget. Philippe Coutinho fikk sitt andre gule for dagen en klønete takling på Dimitri Payet. Dermed måtte Liverpool fullføre omgangen med ti mann.

Liverpool klarte aldri å spille seg til noen store sjanser i andre omgang heller. James Milner var nærmest med et skudd som gikk til side for mål etter en drøy time.

West Ham fortsatte å utnytte hjemmelagets dårlige forsvarsspill og gjorde ydmykelsen total da Diafra Sakho fastsatte sluttresultatet til 3-0 på overtid.  

Norske Martin Samuelsen var ubenyttet reserve for West Ham.