Kortene haglet da Arsenal vant mot Newcastle

Arsenal tok sin andre seier for sesongen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Newcastle - Arsenal 0-1

Sju gule kort, ett direkte rødt og et selvmål var fasiten da Arsenal tok tre viktige poeng borte mot Newcastle lørdag.   

Se sammendrag i videovinduet øverst i saken. 

McClaren: – Det var strengt
– Det røde kortet var strengt. Han (Mitrovic) var veldig klønete. Hadde øynene på ballen og sto på foten. Vi så at Sissoko som hadde en lignende takling like etter kun fikk gult. Jeg vil ikke kritisere dommeren, men jeg synes han ga for mange gule kort fra begynnelsen av og han følte kanskje at han var nødt til å følge dem opp, sier Newcastle-trener Steve McClaren etter kampen.

Og legger til: 

 – Jeg sier ikke at de ikke var feil av våre spilllere, men enkelte av forseelsene var kanskje ikke helt verdige gult kort. Alt vi måtte gjøre etter det røde kortet var å vise styrke og disiplin og fortsette å kjempe. Guttene gjorde en kjempejobb. Og publikum var fantastiske, sier McClaren. 

Wenger fornøyd
The Gunners har nå syv poeng på fire kamper, mens Newcastle fortsatt har til gode å vinne en Premier League-kamp denne sesongen. 

– Vi var voksne og intelligente. Vi spilte kanskje litt forsiktig, men vi vant til slutt. Det var en fysisk og en tøff kamp. Vi bestemte oss for at vi skulle spille veldig fysisk fra starten og jeg er veldig glad for at vi fikk tre poeng, sier Arsenal-manager Arsene Wenger etter kampen.  

Marriner-show
Dommer André Marriner stjal det meste av oppmerksomheten i løpet av de første 45 minuttene på St. James' Park og ble buet i garderoben i pausen. Før halvtimen var spilt hadde han delt ut tre gule kort og ett direkte rødt. Alle til hjemmelaget.  

Newcastles kraftspiss – Alexandar Mitrovic – fikk marsjordre allerede etter 16 minutter for å ha stemplet Coquelin på leggen. Den 20 år gamle serberen har dermed spilt 127 Premier League-minutter og rukket å samle to gule og ett rødt kort. 

– Supporterne på begge sider har grunn til å være forbannet etter denne omgangen. For her var det mye rart, sa Alexander Schau i TV 2s Premier League-studio i pausen.

Arsenal snytt for straffespark?
I tillegg ble Arsenal trolig snytt for et straffespark etter at FlorianThauvin tråkket på foten til Héctor Bellerín inne i 16-meteren.

– Soleklart straffespark, var dommen fra Schau. Også Trevor Morley var klar på at Arsenal ble snytt for et straffespark i den situasjonen.

Walcott med enorm sjanse
Arsene Wenger valgte å vrake Olivier Giroud og starte med Theo Walcott som spiss i lørdagens oppgjør. Etter 32 minutter fikk den fotrappe angriperen en gedigen sjanse. Tim Krul måtte gi retur på et skudd fra Alexis Sanchez. Walcott jaget returen, men satte ballen over både Krul og mål fra fem meters hold. 

Kort-festen fortsatte
Andreomgangen startet med tre kjappe gule kort i løpet av de første fem minuttene fra Marriner.

To minutter senere kom kampens første scoring. Krul ga retur på et skudd fra Aaron Ramsey. Returen havnet hos Alex Oxlade-Chamberlain, som fyrte av gårde et nytt skudd. Ballen gikk via Newcastle-kaptein Fabricio Coloccini og i mål. Dermed ledet gjestene 1-0.

Mot slutten av kampen kom Newcastle litt mer med, men de klarte aldri å sette Petr Cech i Arsenal-målet på de helt store prøvene. Kampen ebbet ut med 1-0-seier til bortelaget, som dermed tok sin andre seier for sesongen.