Meksikansk journalist kastet ut av Trump-pressekonferanse

Donald Trump likte dårlig at reporteren ville stille spørsmål når det ikke var hans tur.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da presidentkandidat Donald Trump møtte pressen i Iowa natt til onsdag (norsk tid) ble han fort lei av den meksikanske tv-reporteren Jorge Ramos sine gjentatte forsøk på å stille han et spørsmål.

– Sett deg ned! Sett deg ned! Du har ikke blitt ropt opp. Dra tilbake til Univision (spanskspråklig tv-kanal, journ. anm.), utbrøt en tydelig irritert Trump.

Se video av opptrinnet øverst i saken.

Etter irettesettelsen fra eiendomsmogulen var en sikkerhetsvakt snar med å kaste ut Ramos, som insisterte på at han hadde rett til å stille sitt spørsmål.

Trump har flere ganger siden han annonserte sitt presidentkandidatur kommet med kontroversielle uttalelser om Mexico og meksikanere. 

Fikk komme inn igjen

Etter at Jorge Ramos hadde blitt fjernet fra salen, fikk Trump spørsmål om han synes situasjonen hadde blitt håndtert riktig.

– Det var sikkerhetsvaktene som kastet han ut, det var ikke jeg som gjorde det. Hadde det vært opp til meg skulle han fått lov til å komme inn igjen.

Trumps ord ble lov, og Ramos fikk lov til å komme inn igjen og stille sitt spørsmål. Han spurte hvordan Trump har tenkt å deportere 11 millioner ulovlige innvandrere når han blir president, skriver CBS News.

– Jeg skal starte med de kriminelle gjengene, og så alle innvandrere uten de nødvendige papirene. De kommer til å bli kastet ut så raskt at du ikke kommer til å tro det, svarte Trump.

Vil ha mur

Ifølge CBS la Trump også til at han mener de fleste ulovlige innvandrere er gode mennesker, og at de skal få lov til å prøve seg som lovlige immigranter etter at han har fått bygget en mur mot grensen til Mexico.

Den foreslåtte muren har vært en sentral del av Trumps valgkamp så langt, og han har også forlangt at Mexico må betale for muren selv. 

Donald Trump har overraskende ledet klart på meningsmålingene siden han annonserte sitt kandidatur til den republikanske nominasjonen. Han kjemper for tiden mot 16 andre om å bli den republikanske presidentkandidaten ved valget i 2016.