Disse artistene skal hylle hverandre i «Hver gang vi møtes»

– Vi er såpass forskjellige, og jeg tror vi kan utfylle hverandre godt.

Wenche Myhre (68), Philip «Admiral P» Boardman (33), Henning Kvitnes (57), Unni Wilhelmsen (44), Eva Weel Skram (29), Jørn Hoel (58) og Ivar «Ravi» Johansen (39) er artistene som skal hylle hverandre i den femte sesongen av «Hver gang vi møtes».

Henning Kvitnes var ikke i tvil da han fikk tilbud om å være med i årets sesong.

– Man kommer bak glansbildet som ofte blir presentert, og viser mennesket bak artisten og låtskriveren, sier Henning Kvitnes til TV 2, og tilføyer at han har store forventninger:

– Det virker som en super gjeng, og vi har blitt litt kjent med hverandre allerede. Vi har en fin kjemi, og vi er såpass forskjellige, så jeg tror vi kan utfylle hverandre. Jeg gleder meg.

Tirsdag offentliggjorde TV 2 artistene på Vestre Kjærnes Gård utenfor Moss, i forbindelse med innspillingsstarten på sesongen som skal sendes i 2016 på TV 2.

Se video av alle artistene øverst i artikkelen.

ARTISTENE: Philip «Admiral P» Boardman, Eva Weel Skram, Unni Wilhelmsen, Jørn Hoel, Henning Kvitnes, Ivar «Ravi» Johansen og Wenche Myhre er nå i gang med innspillingen av femte Hver gang vi møtes-sesong. Foto: TV 2
ARTISTENE: Philip «Admiral P» Boardman, Eva Weel Skram, Unni Wilhelmsen, Jørn Hoel, Henning Kvitnes, Ivar «Ravi» Johansen og Wenche Myhre er nå i gang med innspillingen av femte Hver gang vi møtes-sesong. Foto: TV 2

Inspirert av OnklP

Philip «Admiral P» Boardman har fått tilbudet tre ganger tidligere, men det var da han så at kompisen OnklP kom seg helskinnet gjennom forrige sesong at han ble overbevist.

Han blir ydmyk når han snakker om hvem han skal gå til bords med de kommende dagene.

– Det er ganske heftig å sitte der med noen av de største musikerne i Norge. Wenche Myhre, Jørn Hoel, Ravi ... Det blir intenst! At de plutselig skal synge Admiral-låter, det er heftig! Men jeg tror det går bra, sier han.

– Det har gitt meg et kick!

Jørn Hoel er takknemlig for at ingen skal stemmes hjem, og innrømmer at han allerede har støtt på utfordringer under forberedelsene.

– Det er veldig vanskelig og plutselig skulle sette seg inn i musikken til Ravi og Admiral P, der det er mange ord og det går veldig fort. Det er uvanlig for en eldre herremann som meg. Samtidig er det noe vakkert å bevege seg inn i en annen artists låter. Man gjør aldri det ellers. Det har gitt meg et kick! sier han ivrig.

Unni Wilhelmsen gleder seg spesielt til dagen hun skal hylles, for da slipper hun å levere og kan være sosial og blid. I tillegg blir dagen til Wenche Myhre en høydare.

– Det blir morsomt å høre mer om historiene til Wenche Myhre, for hun har opplevd mye. Det er overraskende historier fra den kanten. Jeg gleder meg til å høre detaljer fra da hun kjørte motorsykkel i Miami i høyhælte sko og politieskorte bak seg, forteller Wilhelmsen.

Dette er artistene

Wenche Myhre fra Asker har vært i musikkbransjen i utrolige 55 år. Hun har vunnet spellemannhedersprisen, blitt utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden, og er innlemmet i Rockheim Hall of Fame. Blant hennes kjente låter finner vi «La meg være ung», «Når jeg blir 66» og «Ei snerten snelle».

Reggae- og hip hop-artisten Philip «Admiral P» Boardman ble født og oppvokst opp i Lusaka, Zambia, inntil familien flyttet til Oslo på 90-tallet. Han startet musikkarrieren i reggaekollektivet Jah Ark Manifest i 1999, og som soloartist er Admiral P blitt en av de mest strømmede norskspråklige artistene noensinne. Kronprins Haakon er fan, og nummer 1-singelen «Engel» vant Spellemannprisen i 2014 for «Årets hit».

Henning Kvitnes fra Halden har i over 35 år levert alt fra new wave-musikk i bandene Young Lords og Saturday Cowboys, til americanamusikk og visepop i solokarrieren. 17 av hans 26 plateutgivelser har kommet inn på VG-lista – to på førsteplass og tre på andreplass. Han har blitt belønnet med både Gammleng-prisen, Spellemannpris og Norsk Artistforbunds ærespris. I fjor ga han ut platen «Jada, vi elsker…» og annonserte samtidig at dette var hans siste utgivelse som plateartist.

Eva Weel Skram fra Sogndal og hennes band Eva & The Heartmaker har etablert seg som en av Norges store popgrupper. Eva ble først kjent da hun i 2005 kom på sjetteplass i Idol. Siden den gang har Eva og ektemannen Thomas Stenersen gitt ut fire studioalbum under navnet Eva & The Heartmaker. Musikken deres har fått mye radiorotasjon, og Eva kan skilte med hits som «Signals», «Joanna» og «Mr. Tokyo».

Jørn Hoel fra Tromsø har vært sceneartist i over 40 år og plateartist i 35 år. Han har gitt ut 14 album i både pop-, blues- og soulsjangeren, og i 1987 solgte «Varme ut av is»-platen over 160.000 eksemplarer og gjorde Jørn til en av Norges aller største artister. Han ble kåret til «Årets Spellemann» under Spellemannprisen 1987, og i 1990 ble han tildelt Gammleng-prisen i klassen pop.

Unni Wilhelmsen fra Oslo debuterte med et smell i 1996 med «To Whom It May Concern» og singelen «Won’t Go Near You Again». Hun har vunnet to Spellemannpriser, og har gitt ut en rekke plater på både engelsk og norsk som alle har gått inn på VG-lista. I tillegg var hun medlem av Verdikommisjonen, er gitarist i Di Derre, driver med profesjonell tennis, og styrer sitt eget plateselskap St. Cecilia Music.

Ivar «Ravi» Johansen fra Tønsberg begynte som jazzmusiker i det anerkjente bandet Jaga Jazzist, før han slo igjennom for fullt med «Utadæsjælopplevelse» med Folk & Røvere i 2003. Ravi har blitt nominert til syv Spellemannpriser, vunnet Gammleng-prisen i rapklassen, og har hatt tre singler og ett album på toppen VG-lista. I 2006 la Ivar artisten Ravi på hylla, og konsentrerte seg i flere år som programleder i NRK, TV 2 og TV3. Tidligere i år gjorde Ravi musikalsk comeback med singelen «Du-du-du-du-du».

Tidligere sesonger

«Hver gang vi møtes» har blitt sendt på TV 2 hvert år siden 2012. Første sesong var med artistene Jan Eggum, Bertine Zetlitz, Øystein Dolmen, Halvdan Sivertsen, Anne Grete Preus, Elvira Nikolaisen og Øyvind «Vinni» Sauvik.

Andre sesong i 2013 var med Ole Paus, Lene Marlin, Marion Ravn, Kurt Nilsen, Morten Abel, Anita Skorgan og Magnus Grønneberg.

I tredje sesong bestod artistbuketten av Lars Lillo-Stenberg, Simone Eriksrud, Alexander Rybak, Øivind «ELG» Elgenes, Anneli Drecker, Sigvart Dagsland og Samsaya.

Årets sesong var med Bjarne Brøndbo, Pål «OnklP» Tøien, Lene Nystrøm, Jonas Fjeld, Inger Lise Rypdal, Thom Hell og Silje Nergaard.