Kjøttfri mandag med tagliatelle, -godt, sunt og bra for miljøet!

Det er mandag og dagen for å velge noe annet enn kjøtt. Wenche og matblogger Maj-Britt Ågaard laget en deilig tagliatelle med sopp og hasselnøtter.

Tortellini, tagliatelle eller annen pasta servert med hasselnøtter og sopp

Oppskrift May Britt Ågaard

Dette trenger du:

  • 2 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • Olje til steking
  • 100 g hasselnøtter
  • Ca 250 g sopp
  • 2-3 dl matfløte
  • Revet parmesan
  • Salt og pepper
  • Evt. litt soyasaus
  • Rikelig med finhakkede urter
  • Evt. tomater som tilbehør
  • Pasta

Slik gjør du:

TAGLIATELLE: Bruk det du har av grønt i kjøleskapet.  Foto: TV 2
TAGLIATELLE: Bruk det du har av grønt i kjøleskapet.  Foto: TV 2

Finhakk løk og hvitløk.
Surr løken i olje til den blir blank, uten å bli brun!
Kjør hasselnøtter/nøtter til en halvgrov masse i en hurtigmikser.
Del sopp i mindre biter og kjør den til en halvgrov masse i hurtigmikseren.
Tilsett nøtter og sopp i pannen med løk, eventuelt litt mer olje. 
Rør om og la det surre i ca. 10 min.
Tilsett fløte og kok opp.
La det hele trekke et par minutter.
Smak til med salt, pepper, urter og revet parmesan.
Server til valgfri pasta.

Tips: 
Kan også brukes som fyll på pizza eller smørbrød med revet ost gratinert i stekeovn.

Mer innhold fra TV 2