Slik kommer helt nye Kia Sportage til å se ut. Bildene av den fjerde generasjonen av bestselgeren har lekket ut på en koreansk bilblogg-side. Bilen vises første gang offisielt på bilutstillingen i Frankfurt i september.
Slik kommer helt nye Kia Sportage til å se ut. Bildene av den fjerde generasjonen av bestselgeren har lekket ut på en koreansk bilblogg-side. Bilen vises første gang offisielt på bilutstillingen i Frankfurt i september.

Bildelekkasje: Her er den nye SUV-favoritten før tiden

Dette kan være veldig mye bil for pengene.

Neste måned er det klart for en av årets viktigste bilutstillinger – nemlig bilmessen i Frankfurt. Der skal det vises en rekke spennende bilnyheter. En av dem er den helt nye- og fjerde generasjon av Kia Sportage – en av de mest solgte SUV-ene på det norske bilmarkedet de siste årene.

Kia traff nemlig blink med denne modellen – og da særlig tredje generasjon, som ble lansert i 2010. Den er folkelig, men tøff, med markedets beste garantiordning på sju år, har bra med utstyr og god plass. 

Men nå har den altså begynt å dra på årene, og det står en erstatter klar i kulissene.

Vi kunne visse offisielle skisser av den nye modellen forrige uke, og nå har det lekket ut bilder av bilen. Før tiden.

Lekket ut på blogg

Kia hadde tenkt å bestemme selv når og hvilke bilder som skulle slippes av den kommende Sportage. Men nå har de altså dukket opp på en koreansk blogg.

Dermed får vi nå se akkurat hvordan den nye bilen vil se ut.

Designet er etter vår mening både tøft og moderne. Karosseriet er ikke fullt så sportslig som skissene, men den ser mer betydelig mer moderne ut enn dagens modell. De nye, sportslige frontlyktene strekker seg oppover panseret mot A-stolpene og de store, litt gammeldagse tåkelysene er erstattet av fire LED-lys a la de som finnes på kompakte cee'd.

Grillen er lett gjenkjennelig fra andre, nye Kia-modeller – og både foran og bak er det en blanke skliplater.

Fronten er helt ny – og ser langt mer moderne ut enn dagens utgave.
Fronten er helt ny – og ser langt mer moderne ut enn dagens utgave.

Les også: Etter fem år, er det halv pris på de fleste biler

Fått mye design-skryt

Bakfra er det to eksosutblås, ett på hver side, en skikkelig takspoiler og de nye baklyktene med LED-teknologi.

Profilen er kanskje den vinkelen som minner mest om den utgående modellen. Det er ikke noe vindu bak bakdørene på den nye heller, og skulderlinjen er ganske høy.

Det er ikke overraskende at Kia er klar med nok en stilig modell. De siste årene har de fått mye skryt for designutviklingen sin. 

Les også: Joda, dette er en billigbil

Interiøret 

På innsiden skal det også være tatt store grep.
På innsiden skal det også være tatt store grep.

Det vi ikke har fått offisielle bilder av ennå, er interiøret. Og det er vi spente på. Vi viste forrige uke skisser av dette også. Og det vi så der, virket veldig lovende.

Det er også på det området en best merker at Kia ikke helt kan måle seg med en del av konkurrentene. Derfor trengs det et løft – og det kommer altså i den nye Sportage.

Kia sier at det blir det mest raffinerte interiøret de noen gang har laget. 

Les testen av dagens Kia Sportage her

Kommer alt i februar

Bilen lanseres i Norge allerede i februar. Da er målet at den raskt skal bli synlig på salgsstatistikken.

– Vi håper og tror at nye Sportage vil slå veldig godt an i markedet, og at vi vil selge rundt 2.000 biler i året, sier Mette Simonsen Sauge, som er informasjonsansvarlig i Kia Norge.

Broom er naturligvis på plass under bilutstilllingen i Frankfurt, og vil fortelle hvordan bilen oppleves i virkeligheten.

Topp 5: Dette er verdens mest solgte SUVer