FIKK PROBLEMER: Erik Tysse måtte bryte halvveis ut i 20 kilometeren.  FOTO: RUUD, VIDAR / NTB Scanpix
FIKK PROBLEMER: Erik Tysse måtte bryte halvveis ut i 20 kilometeren.  FOTO: RUUD, VIDAR / NTB Scanpix

Krampetendenser stoppet Tysse

Kappgjengeren Erik Tysse fikk tidlig problemer med muskelfestet øverst i låret i kappgangfinalen. Halvveis ut i 20 kilometeren måtte han bryte.

– Jeg merket problemene allerede etter vel tre kilometer. Det er festet i muskelen øverst i låret som er vondt og sårt. Jeg håpet og trodde det skulle gå seg til etter hvert, men det ble bare verre og verre, sa Tysse til NTB etter at han var kommet inn på stadion sammen med legen Ove Talsnes.

Han åpnet som han hadde planlagt, og la seg litt bak i feltet ut fra start. De beste åpnet utrolig sterkt, og nordmannen så ingen hensikt i å forsøke og følge teten. Han lå langt bak da smertene ble så store at han måtte gi seg

Seieren i kappgangen gikk til spanjolen Miguel Angel Lopez. Han gikk inn til 1.19.14 og satte personlig rekord. Kineseren Zhen Wang sikret en svært populær sølvmedalje og var 15 sekunder etter Lopez i mål. Bronsen gikk til canadieren Benjamin Thorne med nasjonal rekord og 1.19.57. Det var bare de tre beste som kom i mål på tider under 1 time og 20 minutter. (©NTB)