Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Du må gjerne klage over at boligprisene i Norge er høye, men det blir for ingenting å regne hvis du ønsker å kjøpe plass til bilen i et nytt parkeringshus i det fasjonable Soho-kvarteret i New York.

Prisene på parkeringsplasser i den amerikanske millionbyen har nå nådd det høyeste nivået noensinne, og det har fått markedet til å utvikle nye konsepter hvor private kan kjøpe en luksusparkeringsplass i ombygde leilighetsbygg.

Det skriver Wall Street Journal.

Konseptet bak de rekorddyre parkeringsplassene er at de skal selges i forbindelse med salgene av svindyre penthouseleiligheter på toppen av parkeringshuset.

For én enkelt parkeringsplass kan prisen komme opp i 1 million dollar, som tilsvarer vel 8,5 millioner norske kroner.

For samme pris som én parkeringsplass i New York får du altså for eksempel kjøpt en 6-roms leilighet på Frogner på 183 m2, eller en splitter ny funkisbolig på 254 m2 i Fana i Bergen.

Fire ganger boligprisen

Prisen på parkeringsplassen i New York reflekterer dog ikke det generelle prisnivået i USA, hvor et gjennomsnittlig bolighus for en familie ligger på i overkant av 2 millioner norske kroner, skriver Wall Street Journal.

Trenden i de største bilavhengige byene i USA, og de er det som kjent mange av, er at det er enorm etterspørsel etter parkeringsplasser i forbindelse med boligkjøp.

I luksusbyggene er parkeringsplass blitt like viktig som at det ligger et fitness-senter i nærheten.

Parkerer bilen i leiligheten

Det har medført at man eksperimenterer med konsepter hvor for eksempel er egen heis til bilen i leilighetsbygg, slik at beboerne kan parkere bilen bak en glassvegg i tilknytting til selve leiligheten.

På den måten slipper eierne å gå ned i kjelleren for å kjøre ut, men kan sette seg rett inn ved leiligheten og så bare ta heisen ned til gatenivået.

LIK TV 2 Nyhetene PÅ FACEBOOK