Verdens tøffeste cabriolet? Mange mener det.
Verdens tøffeste cabriolet? Mange mener det.

Sintere cabriolet skal du lete lenge etter

Camaro kommer også som Convertible – går rett i strupen på nye Ford Mustang.

Sjette generasjon Chevrolet Camaro blir nå utvidet med en åpen versjon, hvor tøytaket kan åpnes og lukkes i hastigheter opp til 50 km/t.

Nye Camaro er basert på GMs Alpha-plattform, som gir 90 kilo vektbesparelse både for Coupe- og Convertible-utgavene.

Den vakre bilen er også 5,7 cm kortere, 2 cm smalere og 2,8 cm lavere enn forrige generasjon. Dette har gitt et enda sintere uttrykk, og enda bredere hjulbuer bak forsterker dette inntrykket.

Fra fire til åtte sylindre

Motormessig starter det på en 2-liters turbomatet firer med 275 hk, fulgt av en 3,6-liters V6 på 335 hk. For de som mener at en amerikansk muskelbil kun skal ha V8 finnes heldigvis SS, med GMs velkjente 6,2-liters V8 på 455 hk. Det er vesentlig mer enn erkekonkurrenten Ford Mustang sine 421 hk.

Kan denne bilen redde Alfa Romeo?

Magnetic Ride Control, som før kun var tilgjengelig på ZL1, tilbys nå i SS. Dermed regulerer demperne seg automatisk, og gedigne 20-toms felger er standard på SS (de andre modellene får 18-tommere). Det samme gjelder Brembo-bremsene.

Camaro Convertible er stilig også med taket på.
Camaro Convertible er stilig også med taket på.

Innvendig har bilen fått elektronisk håndbrekk for første gang, og et LED ambient lighting system er også på plass, slik at føreren kan velge mellom 24 ulike farger.

Nå er det siste sjanse til å kjøpe ikonet

Via Driver Mode Control, kan føreren selv kalibrere settinger for Launch Control, gasspådrag, motorlyd og ratt (altså hvor lett eller tung på rattet man ønsker at bilen skal være).

Til Europa neste år

Camaro Convertible går i salg i USA senere i år, og kommer til Europa i første halvdel av 2016. Så da blir det store spørsmålet:

Hvilken bil ville du helst hatt, den nye Mustang eller den nye Camaro?

Si din mening i kommentarfeltet under:

Taket kan åpnes i hastigheter opp til 50 km/t
Taket kan åpnes i hastigheter opp til 50 km/t

Nå er utvalget brukte elbiler kolossalt