Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SISTE: Harnes ble varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

  • Tlf/SMS/MMS: 02255
  • Fra utlandet: +47 915 02255
  • E-post: tips@tv2.no

Den tidligere Bandidos-toppen Lars Harnes er blant annet siktet for å inngå drapsforbund mot Imran Saber.

 – Han er siktet for å inngå drapsforbund mot Imran Saber sammen med en eller flere personer. Vi etterforsker intenst for å avklare hvem disse andre personene er, sier politiadvokat Ane Evanger til TV 2. 

Harnes ble kjent med siktelsen i går ettermiddag og han nekter straffskyld. Han har heller ikke forklart seg for politiet.

– Han erkjenner ikke straffskyld etter den nye siktelsen, sier hans forsvarer Anja K. Hellander til TV 2.

Pågrepet i sommer

Harnes ble for ca. fire uker siden varetektsfengslet etter at han ble pågrepet i Imran Sabers (alias Onkel Skrue) garasje i sommer på en stjålet moped og med en pistol påmontert lyddemper.

– Det var ingen tilfeldig pågripelse. Den skjedde på bakgrunn av etterforskningen, sier politiadvokat Ane Evang.

I tillegg hadde Harnes en bekledning som politiet omtaler som spesiell.

– Den bekledningen han hadde da han ble pågrepet tyder etter vår oppfatning på at han ønsket å unngå å legge igjen DNA eller biologiske spor på stedet, sier Evang.

Ønsker refengsling

Harnes er fra før siktet for heleri og brudd på våpenloven. I dagens fengslingsmøte er det drapsforbund som er hovedtema og politiet vil legge fram informasjon fra etterforskningen. De har derfor begjært lukkede dører. 

– Det er snakk om en svært alvorlig sak og det kan være snakk om flere involverte, sa dommerfullmektig Marianne Klausen og lukket dørene for pressen. 

Kobles til «Operasjon Sult»

Siktelsen som omhandler drapsforbund kobles til gårsdagen runde der 9 av de 13 som ble pågrepet under «Operasjon Sult», ble varetektsfengslet i fire uker.

Politiet ble oppmerksomme på planer om drapsforbund mens de etterforsket saken om grov narkotikakriminalitet.

Åtte av de er siktet for §162. 2 som gjelder grov narkotikakriminalitet. Fem av disse er igjen siktet for straffelovens §162. 3 ledd som gjelder spesielt store mengder narkotika. Den siste er siktet for ransforbund.

– I klartekst betyr det at vi sannsynligvis har punktert ransplaner og drapsplaner, i det minste enn så lenge, sier Einar Aas, sjef for Seksjon for organisert kriminalitet i Oslo-politiet.

«Operasjon Sult» skal være den største operasjonen seksjon for organisert kriminalitet har hatt på sju år.

LIK TV 2 Nyhetene PÅ FACEBOOK