GLAPP FOR UNITED: Thiago, Gareth Bale og Cesc Fabgreas var alle aktuelle for Manchester United - men direktør ed Woodward maktet ikke å spikre en avtale. FOTO: SCANPIX/MONTASJE / MONTASJE
GLAPP FOR UNITED: Thiago, Gareth Bale og Cesc Fabgreas var alle aktuelle for Manchester United - men direktør ed Woodward maktet ikke å spikre en avtale. FOTO: SCANPIX/MONTASJE / MONTASJE

Disse stjernene glapp for Uniteds utskjelte direktør

Manchester United-direktør Ed Woodward reiste tirsdag til Barcelona for å sikre seg Pedro. Nå tyder alt på at stjernespilleren ender opp i Chelsea.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gjennom hele sommeren har det vært kjent at Manchester United har jaktet på Barcelonas vingstjerne Pedro.

Tidligere denne uken reiste Manchester United-direktør Ed Woodward til Barcelona for å spikre avtalen som ville sikre den spanske klubben rundt 220 millioner kroner i overgangssum for Pedro.

Klar for Chelsea
Men onsdag fikk overgangssagen en overraskende vri. Vanligvis så anerkjente og velinformerte BBC, The Guardian og Sky Sports melder alle at Pedro er klar for Chelsea.

Chelsea skal ha blitt enige med Barcelona om en overgangssum på om lag 230 millioner kroner, og José Mourinhos stjernekjøp ventes å bli offentliggjort på klubbens hjemmeside i løpet av kort tid.

28 år gamle Pedro er allerede på plass i London for å gjennomgå den medisinske sjekken.

Woodward får skylden
Manchester Uniteds klubbdirektør Ed Woodward får skylden for at nok en stjernespiller glapp for Old Trafford-klubben.

For to år siden mislyktes Woodward med å hente Cesc Fabregas fra Barcelona. Denne sesongen skal han i tur og orden ha måttet konstatere at både Real Madrids Sergio Ramos og Valencia-stopperen Nicolás Otamendi valgte andre alternativ enn Old Trafford.

Nå latterliggjøres Woodward på sosiale medier.

– Fra legende til en vits
– Manchester Uniteds «transferguru» Ed Woodward er nok en gang en trend på Twitter for helt feil årsaker, twitrer fotballkjenneren Kevin Palmer.

– Først Ramos, så Otamendi og nå Pedro. Det som startet positivt for Ed Woodward og Manchester United i sommer er i ferd med å utvikle seg til en farse, melder Sam Lyon.

TalkSport twitrer et bilde der Woodward er avbildet med teksten: «Chelsea er i den retningen, Pedro», mens nettstedet SirAlexFergusonWay slår fast følgende:

– For litt over en måned siden var Ed Woodward en legende, nå er han en stor vits.

– Misfornøyd med behandling av Valdes
Engelske aviser er imidlertid ikke samstemte i at det er Woodwards skyld at Pedro glapp for Manchester United.

The Daily Mirror hevder at Louis van Gaals behandling av Victor Valdes skal ha fått Pedro til å foretrekke en overgang til Chelsea. Pedro og Valdes kjenner hverandre godt fra tiden i Barcelona.

Samme avis har samtidig laget en oversikt over stjernespillere Manchester United har ønsket seg siden Woodward tok over som direktør i 2013. Som kjent maktet ikke direktøren å sikre noen av de ettertraktede stjernenes signatur.

– Ed Woodward fikk ikke akkurat en god start på sin karriere i Manchester United. Han ble ansatt samme sesong som David Moyes fikk jobben som manager, og fikk store deler av skylden for at flere spillere øverst på ønskelisten glapp og for at Manchester United gjennomførte en svak sesong, skriver avisen.

Ifjor sommer maktet imidlertid Woodward å sikre seg stjernespillerne Angel Di Maria fra Real Madrid for rekordsummen 630 millioner kroner, og spisstjernen Falcao fra Monaco. Begge disse ble solgt etter ett år på Old Trafford.

Ingen flere stjernekjøp
Nettstedet ESPN melder tirsdag at Manchester United ikke kommer til å hente inn flere nye stjerner etter at Pedro glapp. 

Manchester United har hittil punget ut med over 900 millioner kroner totalt på disse fem nye spillerne:  Memphis Depay (PSV Eindhoven), Matteo Darmian (Torino), Bastian Schweinsteiger (Bayern München), Sergio Romero (Samporia) og Morgan Schneiderlin (Southampton).

Disse stjernene skal Manchester United ha forsøkt å kjøpe med Woodward som direktør, ifølge The Daily Mirror:

  • Leighton Baines (sommeren 2013)
  • Gareth Bale (sommeren 2013)
  • Cesc Fabregas (sommeren 2013)
  • Thiago Alcantara (sommeren 2013)
  • Mats Hummels (sommeren 2014)
  • Toni Kroos (sommeren 2014)
  • Nicolas Otamendi (sommeren 2015)
  • Sergio Ramos (sommeren 2015)
  • Pedro (sommeren 2015)