Tårene rant da Patrick (23) rappet om moren i Norske Talenter

Deltakeren mistet moren sin i høst. Hans sterke låt fikk dommerne til å trykke på gullknappen. Se videoen! 

Mia Gundersen (53) har sett mye gjennom flere sesonger med Norske Talenter på TV 2. Sesongpremieren av talentprogrammet ble likevel noe utenom det vanlige for både Gundersen og resten av publikummerne. 

Patrick Jørgensen (23) fra Bergen fremførte nemlig en hyllest til moren, som døde i fjor høst. Reaksjonene var så sterke at flere måtte tørke tårene.

Da opptredenen var ferdig, ventet stående applaus. Og som det ikke var nok, trykket Linn Skåber (45) på gullknappen som får konfettien til å sprute og som sikrer deltakeren på scenen en plass direkte i semifinalen.

Se Patricks opptreden og salens reaksjoner ovenfor. 

Rappet om moren som gikk bort 

I tirsdagens sesongpremiere fikk vi høre at den unge rapperen selv skrev låta som åpnet tårekanalene hos publikum. 

– Sangen handler om min mor, som jeg var uheldig å miste i høst. Jeg fikk vist den til henne fire dager før hun døde, så av den grunn er den litt spesiell, forteller 23-åringen.

– Jeg husker at jeg spilte sangen, og visste ikke om hun kom til å bli glad eller lei seg. Så det var et følelsesladd øyeblikk. Responsen hennes var alt jeg trengte. Hun sa: «spill den igjen», forteller bergenseren og er så preget av situasjonen at Gundersen rett og slett stormer scenen for å gi ham en klem.

Sammenligner Patrick med Eminem

Og mens den ene dommeren er oppe på scenen og klemmer, trykker en annen på gullknappen. Linn Skåber var ikke i tvil om at den rappende bergenseren måtte videre i konkurransen.

– Dette er noe å gråte av, men mest er det kvalitet! Det er mye av den distinktheten som er hos Eminem. Det er så godt formidlet, jeg hører alt du sier, det er en bra historie, du er så talentfull, du er så dramatisk! Du er som en operasanger som tør å gå ut av følelsene fine. Du tør å holde fokus og forlanger at vi skal være med deg på den reise. Og det er vi! Så tusen takk, nærmest ramset hun opp. 

– Alt musikk handler om

Skåber var ikke den eneste av dommerne som lot seg begeistre. 

– Den sangen her betyr mye for deg og ikke bare det. Jeg koste meg. Flowen din er helt rå. Publikum koste seg. Dette funker. Du fortjente den gullknappen, mener danser Suleman Malik. 

Også D.D.E.s Bjarne Brøndbo var full av lovord. 

– Du har skrevet om ditt liv og det du har opplevd, men du leverer til oss sånn at vi forstår desperasjonen og det du har vært gjennom. Jeg synes dette inneholder alt som musikk og formidling handler om.

Satte ekstra stor pris på Brøndbo-ros

At han fikk så gode tilbakemeldinger fra nettopp Brøndbo, var ekstra velkomment hos rapperen.  

– Det er klart at jeg hadde lyst til å imponere dommerne, og kanskje noen mer enn andre. Bjarne Brøndbo er låtskriver selv, så han hadde jeg absolutt lyst til å imponere. Jeg hadde håpet at folk kom til å få med seg budskapet og ordene, spesielt siden det går så fort. Det er sikkert mange som faller av fra tid til annen, men jeg mener det er en bra skrevet låt, sier han. 

23-åringen innrømmer at det også var stort at han klarte å røre salen. 

– Det var egentlig veldig overveldende. Og litt overraskende. For meg er dette en låt jeg har hørt 200 ganger før jeg stod på scenen på Norske Talenter, så det er klart at ordene treffer publikum på en annen måte enn for meg som synger den for ørtende gang. Jeg var ikke helt forberedt på at det skulle være så sterke reaksjoner.

Får terapi av å skrive musikk

Patrick studerer og jobber til vanlig. Han forteller til TV 2 at musikken har vært en stor del av ham fra ung alder. Musikken har alltid fungert som terapi, også etter at moren døde. 

– Jeg får mest terapi ut av skriveprosessen. Jeg lager en sang i håp om at den kan hjelpe noen som har en kjip opplevelse selv, eller bare i håp om at den kan få vekket følelser i folk. Det er det jeg prøver å oppnå, og det er et fellestrekk for alle sangene mine. 

Håper drømmen blir oppfylt i Norske Talenter

Nå håper deltakeren at Norske Talenter kan spre musikken hans ut i til folket hjemme. Takket være gullknappen er han altså direkte videre til de direktesendte semifinalene. 

– Dette er en stor sjanse for meg! Drømmen er å bli sett og bli hørt, og så forhåpentligvis klare å leve videre med denne drømmen. Og kanskje klare å oppfylle den også, sier han. 

Se Norske Talenter tirsdag til fredag klokken 20.00 på TV 2.