Nilsen: – Aldri hørt om slitasje og misnøye

Steinar Nilsen innkalte til pressekonferanse hjemme hos seg selv tirsdag for å kommentere avgangen fra Tromsø.

Nilsen ble overraskende løst fra kontrakten med eliteserieklubben tirsdag morgen. Klubbledelsen ville under en pressekonferanse ikke begrunne avgangen, men Tromsø ligger på en skuffende 15.-plass i Tippeligaen.

Tirsdag ettermiddag fortalte Nilsen fortelle hvordan han reagerte på sparkingen.

– Jeg fikk beskjed om at jeg var ferdig som trener i Tromsø klokken 17.00 i går. Begrunnelsen fra styret var at jeg ikke hadde tillit lenger. Ikke mer enn det. Det har kommet som et sjokk for meg. Jeg hadde ikke forventet at dette skulle skje, sier Nilsen. 

– Jeg er stolt over den jobben jeg og trenerteamet har gjort. Jeg er utrolig stolt over alle de spillerne vi har utviklet i løpet av veien. Vi har gjort en fabelaktig jobb fra dag én, sier Nilsen.

Se pressekonferansen i videovinduet øverst!

Styrets uttalelse om "misnøye og slitasje" (se nederst i artikkelen) har han aldri hørt om før. Nilsen forteller at flere av Tromsø-spillerne har tatt kontakt med ham etter at nyheten ble kjent.

– Flere av spillerne har tatt kontakt med meg i dag. De er ekstremt overrasket og forstår ikke noe ut av dette. De beklager det veldig og ville gjerne hatt det ugjort, sier Nilsen.

– Hva skal du gjøre nå?

– Det er et godt spørsmål. Jeg skal i hvert fall se Lillestrøm-TIL på fredag, sier Nilsen.

Han tok seg også tid til å prate om den omdiskuterte annulleringen av 2-0-scoringen til Sandefjord på søndag.

– Min første tanke som trener var at jeg håpet at Sandefjord fikk medhold slik at det kunne bli omkamp. Det hadde vært fantastisk. Da kunne vi veklset inn ett poeng med tre poeng. Det hadde vært en vinn-vinn-situasjon for alle minus Sandefjord, sier Nilsen.

I etterkant av pressekonferansen i morges sendte Tromsø ut en ny pressemelding:

"Beslutningen om å ikke si noe om begrunnelsen for å avsette Steinar Nilsen som hovedtrener i TIL ble tatt utfra et ønske om å beskytte klubben og Steinar Nilsen. Nilsen ble også invitert til å delta på pressekonferansen tirsdag formiddag.

På bakgrunn av reaksjonene i etterkant av pressekonferansen, ser vi at beslutningen om å ikke sin noe var feil fordi det åpner for usikkerhet og spekulasjoner. Vi beklager eventuelle misforståelser og spekulasjoner pressekonferansen har skapt, men styret har hele tiden hatt klubbens beste i sine tanker.

I forkant av styremøtet mandag ble styret gjort oppmerksom i et møte med representanter fra spillergruppa om at det har vært misnøye og slitasje i spillergruppen på grunn av lederstil. Dette er hovedårsaken til at styret har gått til det skritt å avsette Steinar Nilsen.

Styret mener at Steinar Nilsen ikke har fått nok ut av dagens spillegruppe og dermed måtte noe gjøres for å styrke sjansene til å berge plassen i Tippeligaen. Vi mener at dagens spillerstall er god nok til at vi skal klare å fornye Tippeliga-kontrakten.

Og i en situasjon hvor også de sportslige resultatene uteblir, mener et enstemmig styre at det beste for klubben vil være å fortsette uten Steinar Nilsen."

Til TV 2 tirsdag formiddag uttalte den profilerte treneren at han var svært overrasket over TIL-ledelsens avgjørelse.

– Jeg er i sjokk. Jeg skjønner ingenting. Dette kommer som lyn og torden fra klar himmel. Jeg hadde ikke sett dette komme, skrev Nilsen i en tekstmelding.