Freddy dos Santos og Martin Andresen. FOTO: SCANPIX / MONTASJE
Freddy dos Santos og Martin Andresen. FOTO: SCANPIX / MONTASJE

TV 2-ekspert: – Et tegn på at Tippeligaen er i en dårlig forfatning om Andresen lykkes

Tidligere lagkamerat med Martin Andresen, Freddy dos Santos, innrømmer at han er skeptisk til Martin Andresens comeback.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Martin Andresen la først opp som fotballspiller i 2009 for å satse på en trenerkarriere i Vålerenga, men fikk sparken i 2012.

Etter det har den tidligere landslagskapteinen spilt noen kamper for Follo i 2. divisjon, og én kamp for Stabæk i 1. divisjon i 2013.

Siden den gang har Andresen ikke spilt en eneste tellende fotballkamp. Tirsdag kveld signerte 38-åringen under på en kontrakt med Tippeliga-jumbo Sandefjord.

– Merket en formsvikt da vi spilte sammen
TV 2-ekspert Freddy dos Santos spilte sammen med Andresen i Vålerenga, og hadde også den comeback-klare midtbanespilleren som hovedtrener i samme klubb.

– Da jeg spilte sammen med Martin Andresen merket vi de siste årene en klar formsvikt. Men det tror jeg kanskje vel så mye hadde med at han på det tidspunktet var både spiller og trener, og kanskje hadde lite overskudd, forteller dos Santos til TV 2 Sporten.

Dos Santos har selvsagt merket seg at Martin Andresen ikke har spilt mye fotball på toppnivå de seneste årene.

– Etter at han la opp ble han jo Norgesmester i squash og har åpenbart holdt den fysiske formen vedlike. Men det er et stort steg å ta steget fra fotball på hobbybasis til en Tippeliga-klubb. Jeg merker at jeg er skeptisk, poengterer han.

– Får se en Andresen langt unna sitt beste
– Hva kan vi forvente oss av Andresen på banen for Sandefjord?

– Vi kan forvente en som kan ruske litt tak i Sandefjord-spillerne. Men rent personlig tror jeg vi får se en Martin Andresen som dessverre er langt unna det han var på sitt beste. Han er nok god med ballen, men vil nok merke at tempoet har gått fra ham, svarer Dos Santos.

I likhet med flere andre i Fotball-Norge ble dos Santos mildt sagt svært overrasket over Andresens comeback i Tippeligaen.

– For å si det sånn: Det er vel ikke alle som si at det er greit å ha en Tippeliga-tilværelse å falle tilbake på ved siden av en direktørjobb. Men dersom Martin lykkes, der det nok dessverre et tegn på at Tippeligaen burde vært i en bedre forfatning, poengterer Dos Santos – som selv la opp som fotballspiller for fire år siden.

– Martin Andresen får nok en tung høst, men jeg synes at han er en morsom figur og det er gøy at han prøver. Kanskje starter han en ny trend, slik at vi andre som også har lagt opp gjør comeback, sier dos Santos og ler.