Hverdagen er i gang for mange av landets skoleelever. På Åskollen skole i Drammen var det stas å se igjen klassekameratene.

– Jeg har gledet meg litt til å komme på skolen igjen, sier Amanda (9) som startet i fjerde klasse idag. 

– Det er annerledes å stå opp så tidlig, og så er det nytt klasserom og nye elever, sier Helene (12) som begynte i 7. klasse mandag.

Risikerer bøter

Men skolestart er det ikke alle som gleder seg til. 32 000 elever i Norge sier de blir mobbet på skolen ifølge Elevundersøkelsen fra ifjor. 

Skoler som ikke tar tak i mobbing kan i fremtiden risikere å få bøter.

– Det vil understreke ansvaret kommune, skole og alle voksne har for å slå ned på dette, sier statsminister Erna Solberg, H.

For regjeringen mener det er viktig å stille krav til skolene i mobbesaker.

– Jeg ønsker ikke at vi skal skrive ut en eneste slik bot, men at det skal ha en preventiv virkning som gjør at man tar på alvor de varslene som kommer. Vi har sett alvorlige saker der det ikke har blitt gjort så da må vi ty til strengere virkemidler, sier Solberg til TV 2.

–En er en for mye

Rektoren på Åskollen mener bøter kan ha en effekt.

– Det  er jo en endring og det skjerper jo oss som skole, dette kan vi ikke vi ta lett på. En er en for mye, vi har 500 elever. Det kjæreste foreldrene leverer det er barna sine og det er et stort ansvar vi må ta på oss når vi skal ta i mot elevene, sier Lars Christian Gjøsæther, rektor ved Åskollen skole til TV 2.

 

LIK TV 2 Nyhetene PÅ FACEBOOK