Her finner dykkeren en utrolig skatt 

Hør reaksjonen til dykkeren mens han plukker opp gullmynter utenfor kysten av Florida.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Eric Schmitt og teamet hans opplevde alle skattejegeres drøm da de dykket ved kysten av Florida i Juni.

300 år gammel skatt

Etter langvarig søk med GPS-teknologi fant de vrakene etter 11 spanske skip som sank ved kysten utenfor Fort Pierce for 300 år siden. Nærmere bestemt 31. juli 1715.

Etter at mudder og sand var blåst bort fra vrakene kunne Eric endelig dykke ned og se funnene med egne øyne. Det gikk over all forventning.

Dykket ble filmet, og på opptaket hører vi Schmitts latter og jubel når en vassekte skatt åpenbares foran øyene hans. 

GULLSKATT: Myntene og gullgjenstandene ble funnet ved et vrak av et spansk skip som sank utenfor kysten av Florida i 1715. FOTO: FLEET- QUEENS JEWELS / LLC
GULLSKATT: Myntene og gullgjenstandene ble funnet ved et vrak av et spansk skip som sank utenfor kysten av Florida i 1715. FOTO: FLEET- QUEENS JEWELS / LLC

Se den fantastiske videoen øverst i saken!

Millionverdier

60 gullmynter og andre gullgjenstander glitrer i sanden. Skatten kan være verd hele en million dollar, eller godt over åtte millioner norske kroner.

En av gullmyntene alene er verdt 500.000 dollar (4,1 millioner norske kroner), melder CBS News.

Schmitt presiserer at skattejakt ikke er en enkel måte å livnære seg på. Det tar mange år med forberedelser og hardt arbeid, og det er ingen selvfølge å finne en verdifull skatt.

Finner mye søppel

– Du må virkelig ha en lidenskap for det for å drive med dette, sier han. Han forteller at de daglig finner ølbokser, joggesko og ammunisjon på havbunnen.

– Det er gode og dårlige dager, og dette er definitivt en god dag, sier Schmitt til CBS.

Eric Shcmitt og crewet får imidlertid ikke beholde hele gevinsten selv. Staten Florida tar 20 prosent av profitten, og resten deles 50/50 mellom Schmitt og Queens Jewels, LLC, som eier skipsvrakene på dette stedet.