PÅGREPET: Metkel Betew (t.v.) under rettssaken etter NOKAS-ranet. Betew er én av minst ti kriminelle som ble pågrepet i en storaksjon mandag. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
PÅGREPET: Metkel Betew (t.v.) under rettssaken etter NOKAS-ranet. Betew er én av minst ti kriminelle som ble pågrepet i en storaksjon mandag. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX

Minst ti pågrepet i narkoaksjon i Oslo

Mellom ti og tjue personer er pågrepet i en narkotikaaksjon i regi av Oslo-politiet. Det dreier seg om et tungt og sammensatt kriminelt miljø, ifølge politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aksjonene startet tidlig mandag morgen, melder NRK. Mellom ti og tyve personer skal være pågrepet. 

Alvorlig narkotikakriminalitet 

– Mandag morgen har vi aksjonert og gjennomført en rekke pågripelser etter at vi over tid har etterforsket en sammensatt, kriminelt miljø med base i Oslo, sier forteller politiinspektør Einar Aas.

Han sier bakgrunnen for aksjonen og pågripelsene er alvorlig narkotikakriminalitet. 

– Det er foretatt ransakinger og gjort beslag. Vi regner med at fire eller flere personer blir fremstilt for varetektsfengsling, sier Aas. 

Han sier aksjonen ble iverksatt etter lengre tids etterforskning. 

– Det har vært en omfattende etterforskning som innebærer samarbeid med andre lands politimyndigheter, andre norske politidistrikt og tollvesenet, sier Aas. 

Blant de pågrepne er 36-årige Metkel Betew, skriver VG.

Han har vært i frihet i 295 dager siden han slapp ut etter å ha sonet dommen for Nokas-ranet i 2004.

– Uskyldig 

Betew ble dømt til 16 års forvaring, og slapp ut i fjor etter at minstetiden på ti år var sonet. Han er nå siktet for alvorlig narkotikakriminalitet. 

– Han forklarer at han er uskyldig. Han har ikke gjort det han nå er anklaget for, sier Betews mangeåring forsvarer, Marius Dietrichson til TV 2. 

Betew vil derfor be seg løslatt. 

– Han er veldig trygg på at det er en feil at han er pågrepet og at han er uskyldig, sier Dietrichson. 

Politiet har i aksjonen gjort narkotikabeslag, men Aas ønsker ikke å kommentere hvor store mengder det dreier seg om.

– Utgangspunktet er at vi aksjonerer som følge av etterforskning over tid. Vi foretar pågripelser, og det vi forholder oss til er grov narkotikakriminalitet, forteller politiinspektør Einar Aas.

TV 2/ NTB