– Dommeren fortalte meg at han annullerte målet på magefølelsen

Lars Bohinen raste da mål ble annullert etter «en dårlig magefølelse».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunkter og Bohinens reaksjon i videovinduet over!

Pål Alexander Kirkevold ga Sandefjord ledelsen da han scoret sitt sjette eliteseriemål for sesongen etter en halvtimes spill i Tromsø. Cheikhou Dieng la inn fra høyresiden. Simen Wangberg fulgte ikke med, og Kirkevold fikk stå alene og sette inn 1-0.

Tromsø hadde startet kampen best, men klarte ikke ta seg opp etter målet, og måtte gå til pause ett mål under.

Kontroversiell dommeravgjørelse

Tre minutter inn i andre omgang jublet Sandefjord igjen for scoring. Jean Alassane Mendy prøver seg på et skudd, og på bakre stolpe står Kjell Rune Sellin og styrer ballen i mål. Dommer Ola Hobber Nilsen blåste for scoring, og lagene gjorde seg klare til avspark. Så ser Nilsen på storskjermen at det kan se ut til at Sellin sto i offside, og velger dermed å annullere måle til kraftige protester fra Sandefjord-trener Lars Bohinen.

– Dommeren snakker med linjemannen, men får ikke klart svar. Så viser man målet på storskjerm og publikum reagerer. Så snakker han igjen med linjedommeren og bestemmer seg for å annullere målet. Til meg sier dommeren at han annullerer målet på magefølelsen. Han tar fra oss et mål på magefølelsen! Jeg synes dette er blytungt, sa Lars Bohinen til C More etter kampen.

TV 2 har vært i kontakt med tidligere toppdommer Per Ivar Staberg, som avkrefter at det er grunnlag for protest. At avgjørelsen er uheldig, er han derimot ikke i tvil om.

– Regelverket er endret og de har nå lov til å vise alt i reprise én gang uten lyd. I dag fikk vi vel se fasiten på hvordan det kan gå. Avgjørelsen er både modig og dum, slik jeg ser det, for jeg er 99% sikker på at dette ble en feil avgjørelse. Uansett har man et troverdighetsproblem her. Magefølelse innebærer en stor grad av tvil, og ved tvil skal avgjørelsen gå i favør av angripende lag. 

Tromsø reddet poenget

Begge lag gjorde flere bytter, og Sandefjord la seg defensivt med en 4-5-1-formasjon mot slutten. Tromsø hadde mye ball, men slet med å finne en vei gjennom gjestenes forsvar. Fem minutter før slutt fikk de uttelling da Kent-Are Antonsen hamret inn 1-1.

Derfra og ut jaktet hjemmelaget et seiersmål, men Sandefjord ryddet unna alle forsøkene. (©NTB / TV 2 Sporten)