HOVENT: Slik så leppene til Erik Johansson ut etter at han fredag kveld ble stukket av en veps og fikk en allergisk reaksjon. (Foto: privat)
HOVENT: Slik så leppene til Erik Johansson ut etter at han fredag kveld ble stukket av en veps og fikk en allergisk reaksjon. (Foto: privat)

Vepsen stakk før Erik (18) rakk å gjøre det samme

Erik Johansson måtte avbryte krepseturen og dra rett på legevakten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ting gikk ikke helt etter planen da Erik Johansson (18) fra Tranemo i Sverige skulle fiske kreps med vennene sine fredag kveld. 

Det som begynte som en fin sommerdag med gode venner, tok en brå vending da to veps stakk Johansson på leppene. Stikkene sendte ham rett på legevakten og med en trutmunn som selv Kylie Jenner ville misunne.

– Jeg skulle legge ut et krepsebur da jeg kjente at jeg tråkket på et vepsebol, forklarer Johansson til TV 2.

Allergisk reaksjon

18-åringen lykkes å løpe fra og vifte bort de fleste vepsene, men det var likevel to som ikke lot seg jage. Stikkene fra vepsene ga Johansson en allergisk reaksjon, og både en smerte og et utseende han sent vil glemme.  

LIKE BLID: Erik Johansson smiler her med de hovne leppene. (Foto: privat)
LIKE BLID: Erik Johansson smiler her med de hovne leppene. (Foto: privat)

– Først gjorde det bare veldig vondt, men så kom hevelsen. Deretter gikk det som det gikk, sier Johansson, som måtte tilbringe fredagskvelden på legevakten. 

Ifølge 18-åringen klarte verken sykepleierne eller foreldrene å la være å le av synet.

– Da vi skjønte at det ikke var så alvorlig som antatt, lo vi hele gjengen. Det så jo veldig morsomt ut, det synes jo jeg også, sier Johansson, som søndag morgen kunne fortelle at hevelsen er borte og ansiktet er som normalt igjen.

Svært vanlig

Ifølge Wasim Zahid, også kjent som «Twitterlegen», er ikke allergiske reaksjoner på bie- og vepsestikk uvanlig i Norge.

– På en legevakt har man om sommeren en jevnlig strøm av folk som har fått allergiske reaksjoner etter å ha blitt stukket av veps eller bier, selv om utfallet av den allergiske reaksjonen ikke alltid er like alvorlig, sier Zahid til TV 2. 

Zahid anbefaler folk å dra til legen umiddelbart hvis de merker til kløe, hevelse eller pusteproblemer etter å ha blitt stukket av veps – selv hvis symptomene er svake. 

– De fleste som er svært allergiske mot veps og bier er klar over det, men hvis man merker en uvanlig kløe eller hevelse etter et stikk bør man absolutt oppsøke nærmeste legevakt. Disse type allergiske reaksjonene kan få alvorlige konsekvenser, sier Zahid.