STYRTRIK: Donald Trump under et valgkampmøte i delstaten Iowa fredag. Foto: REUTERS/Jim Young
STYRTRIK: Donald Trump under et valgkampmøte i delstaten Iowa fredag. Foto: REUTERS/Jim Young

Donald Trump vil bruke milliarder på å bli valgt

Den styrtrike eiendomsmogulen Donald Trump sier at han om nødvendig vil bruke over 8 milliarder kroner av egen lomme for å bli USAs neste president.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag var Trump på valgkampturné i Iowa der han fikk spørsmål fra en journalist om han er villig til å bruke 1 milliard dollar av egen formue i valgkampen.

– Ja, det vil jeg dersom det trengs, lød svaret.

Da han fikk flere spørsmål om valgkampbudsjettet, avfeide han dem som irrelevante, melder CBS News.

– Dere sier at jeg tjener 400 millioner dollar (3,3 milliarder kroner) i året, så hvilken rolle spiller det egentlig, sa Trump.

Meningsmålinger har vist at eiendomsbaronen leder kappløpet om å bli republikanernes kandidat i neste års presidentvalg.

Donald Trump har fått mye oppmerksomhet etter at han annonserte sitt kandidatur som presidentkandidat for det republikanske partiet i juni.

Han har fått kjeft for uttalelser om meksikanske immigranter og for å bagatellisere John McCains fangenskap under Vietnam-krigen.

På tross av kontroversene har Trump vært betraktelig mer populær på meningsmålingene enn sine republikanske konkurrenter i lang tid, men nye målinger har vist at noe av støtten har begynt å avta.

(NTB / TV 2)