Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De fleste alminnelige bruksbiler fra 1980 er for lengst borte fra både veier, garasjer og gater. Etter 35 år så er den nesten vanskelig å finne 1980-modeller hos biloppuggeriene også.

De aller, aller fleste er rett og slett helt borte vekk.

Når så du noe slikt som dette sist?

Men unntak finnes. Slik som denne Toyota Corolla 1,6 DX fra nettopp 1980. Den har klart seg. Ikke bare det – den har klart seg uvanlig godt, også.

For når så du sist en slik bil med den originale beskyttelsesplasten på dørtekkene, med setetrekk som ble montert før overlevering da bilen var ny, og med bare rett over 7.000 kilometer på telleverket – etter 35 år?

Selges

Selv om en 1980 modell Toyota Corolla ikke er det aller mest sexy som finnes, så er denne smått unik.

Den må tydeligvis hatt en eier som bestemte seg for å stelle godt med den. Med tanke på de nevnte setetrekkene og det faktum at den også ble understellesbehandlet som ny.

Nå er den altså til salgs!

Nå kan du sikre deg "nesten ny" Corolla for 40.000 kroner. Faksimile fra finn.no
Nå kan du sikre deg "nesten ny" Corolla for 40.000 kroner. Faksimile fra finn.no

Se hele annonsen og alle bildene her:

Av grunner som vi ikke kjenner til ble den altså ikke så veldig mye brukt. Etter det vi forstår ble den kjørt ca 1.000 km i året fram til 1987.

Da primært mellom Tromsø og Harstad. I 1987 ble den parkert. i 1998 fikk den en ny eier, ble avskiltet, parkert og ikke brukt.

Bilen, som er en litt spesiell Liftback-utgave, er nesten som en liten tidsmaskin å regne. Ett minne om en svunnen tid.

Siste med bakhjulsdrift

1980 var det året John Lennon ble skutt og drept, det er året da Eric Heiden fra USA vant fem gull av fem mulige, det var året boligplattformen Alexander L. Kielland kantret og123 mennesker mistet livet, det var også året da Norge stilte i melodi Grand prix med Sverre Kjelsberg & Mattis Hætta som framførte Sámiid ædnan. Og en helt ny sølv metallic Toyota Corolla fant altså veien til en garasje i Tromsø...

Denne generasjonen av Corolla var den fjerde i rekken og kalles internt E70. Den ble lansert i 1979, og var i produksjon fram til 1987.

Det var også den siste generasjonen av Corolla hvor hele modellrekken hadde bakhjulsdrift.

Toyota Corolla: Dette er verdens mest solgte bilmodell

Originalt reklamebilde av Corolla Liftback fra 1981.
Originalt reklamebilde av Corolla Liftback fra 1981.

Billig veteran

Akkurat dette eksemplaret er fiffet opp med ekstralykter, høytmontert bremselys i bakvinduet og en litt små-frekk eksoshale med doble utløp. I tillegg har noen tatt seg bryet med å fargelegge dekknavn og dimensjon med tidsriktig hvit dekkstift.

I annonseteksten står det at den har 16 hestekrefter, men det er da heldigvis litt mer...
De fleste Corolla som ble levert i Europa hadde 1,3-liters motor på 75 hk, men denne Liftbacken klinker til med en 1,6-liter og byr dermed på 86 hestekrefter, om vi ikke husker helt feil. 

Denne bilen skifter altså eier for 40.000 kroner. Hadde det vært en Ford, Opel eller Volvo kunne du nok ganget den prisen med to – kanskje tre også...

Denne Volvoen er 32 år, men nesten som ny!