Mål fra midtbanen (!) da Athletic Club smadret Barcelona

Bilbao (NTB): Athletic Bilbao sjokkerte alle og vant første kamp i den spanske supercupen hele 4-0 over Barcelona. Aritz Aduriz ble den store helten med hattrick.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunktene over! Video med tillatelse fra Max.

Barcelona var uvanlig tannløse og måtte se seg slått hele 0-4 mot baskerne i Bilbao. Det startet dårlig allerede etter 13 minutter.

Barca-keeper Marc-André ter Stegen var langt utenfor 16-meteren og headet en ballen framover i banen. Den passerte ikke midtstreken og falt hos Mikel San Jose. Spanjolen banket til fra 45 meter og den tyske målvakten var sjanseløs siden han ikke hadde rukket tilbake i målet.

Det var første i annen omgang Bilbao satte inn nådestøtet. Aduriz begynte målshowet sitt åtte minutter etter pause. Spissen headet inn 2-0. Ni minutter senere gjorde han 3-0 på volley.

Flausen for Barcelona var et faktum da Athletic fikk straffe etter 68 minutter. Aduriz takket og bukket. Han satte inn 4-0 og sikret seg et hattrick.

Klubben fra Baskerland var tydelig slitne på slutten, men de katalanske gjestene hadde lite å by på fredag. Det endte ydmykende 4-0. Barcelona har en jobb å gjøre skal de snu det på hjemmebane. Returoppgjøret spilles på mandag. (©NTB)