Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Siv Jensen valgte å åpne valgkampen med å oppfordre norske kommuner til å sabotere avtalen om syriske flyktninger som stortingsflertallet vedtok i juni. 

Men ikke nok med det.

Nå kobler Frp-lederen flyktningavtalen også med ferske tall fra Justisdepartementet, som viser at antallet syriske asylsøkere har økt siden Syria-avtalen ble inngått.

– Det er jo sånn at man har sendt veldig andre signaler om viljen Norge har til å ta i mot flyktninger. Nå kan det se ut som tilstrømmingen øker som følge av stortingsvedtaket, noe som er svært bekymringsfullt, sier Siv Jensen (Frp) til TV 2. 

Tallene finansministeren sikter til viser antall asylsøkere fra Syria som er kommet til Norge for hver uke etter at Stortinget vedtok flyktningavtalen i uke 25. Tallene kommer fra Justisdepartementets egen oversikt over asylsøkere. 

Asylsøkere skiller seg som kjent fra kvoteflyktninger ved at asylantene er personer som har kommet seg til Norge på egen hånd. Syria-avtalen som ble vedtatt i juni gjelder derimot kvoteflyktninger, som blir bosatt rett i norske kommuner fra FNs flyktningleirer i Syrias naboland. 

Støre: – Useriøst

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre, som gikk i bresjen for flyktningavtalen, mener Siv Jensen trikser med tallene når hun kobler den med flere asylsøkere. 

– Dette er en valgkampspekulasjon som er veldig useriøs, sier Støre til TV 2. 

– Det faller inn i et mønster om at når regjeringen for utfordringer, skal de skylde på andre og gjerne på Arbeiderpartiet. Et bredt stortingsflertall inkludert Høyre, som er hennes regjeringspartner, har sluttet opp om dette ganske entusiastisk.

– Så dette faller på sin egen urimelighet, og er egentlig ikke en visestatsminister verdig, sier Støre. 

 

LIK TV 2 Nyhetene PÅ FACEBOOK