SELFIE-STJERNER: Emma og Addy Nozell har tatt selfies med 19 av presidentkandidatene så langt. Her er de sammen med Donald Trump, Lindsey Graham og Hillary Clinton.  FOTO: Emma Nozell
SELFIE-STJERNER: Emma og Addy Nozell har tatt selfies med 19 av presidentkandidatene så langt. Her er de sammen med Donald Trump, Lindsey Graham og Hillary Clinton. FOTO: Emma Nozell

Addy (17) og Emma (15) har tatt selfies med nesten alle presidentkandidatene

De er ikke gamle nok til å stemme, men har møtt flere presidentkandidater enn de fleste. – Det er faktisk ganske enkelt, sier jentene til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det hele begynte den 2. juli i år da Emma Nozell (15) bestemte seg for at hun ville knipse et bilde av seg selv sammen med New Jersey-guvernøren Chris Christie, skriver nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Da Christie stoppet foran en iskremkiosk i Nashua, den nest største byen i New Hampshire, var det bare å slå til.

– Jeg tok en selfie med ham, og da bestemte Addy: «Hvorfor ikke ta en med alle», har Emma sagt til nyhetsbyrået. 

Selfie-dronninger

Siden den gang den gang har søstrene Emma og Addy Nozell fra Merrimack i New Hampshire tatt selfies med hele 19 presidentkandidater.

Målet er å møte dem alle.

– Vår neste kandidat vil være demokraten Jim Webb. Vi har twitret til ham, og han vet at vi kommer. Han twitret tilbake, og sa at han ser frem til å møte oss, skriver søstrene i en e-post til TV 2. 

Deretter vil det bare gjenstå tre kandidater, Mike Huckabee, Ted Cruz og Marco Rubio, før listen er komplett.

– Ganske enkelt

Ingen av jentene er gamle nok til å stemme under vinterens primærvalg, men foreldrene har tatt dem med på politiske arrangementer helt siden de var små. 

Emma og Addy møter kandidatene hjemme i New Hampshire.

– Vi bor i New Hampshire som har det første primærvalget. Kandidatene bruker mye tid her i sommer, og det er faktisk ganske enkelt å møte dem, sier Addy. 

– Vi møter kandidater på parader, pikniker, grilling, rådhus og arrangementer. Alle arrangementene er gratis, og man trenger vanligvis bare å melde seg på. Men du må starte tidlig, for folkemengdene blir større når primærvalgene nærmer seg, legger Emma til. 

Møtte Donald Trump

Til dags dato har jentene tatt selfies med blant annet Hillary Clinton, Bernie Sanders, Jeb Bush og Rick Santorum – for å nevne noen. 

Og Donald Trump.

– Det var spennende og litt overveldende. Vi håpet at vi kunne få en selfie, men vi visste ikke om staben hans ville hjelpe oss. Jeg mener, vi sto rett ved siden av Donald Trump, sier Emma.

– De tok oss over i et avsperret område, og vi sto der en stund mens Trump ankom. Staben tok han med til oss, og de sa «dette er jentene». Og Trump sa «ok, la oss ta denne selfien». Det var fantastisk at han visste om oss, og var klar for selfien, sier Addy. 

Tenåringene har fått så mye oppmerksomhet i hjemlandet at kampanjemedarbeidere har tatt kontakt for å gjøre «selfieavtaler». Dette har moren til jentene fortalt amerikanske ABC News.  

Dropp selfiestang

Også i Norge er selfies med politikere og kjendiser blitt en populær aktivitet for mange. Senest torsdag tok festivalgjengere selfies med Natos generalsekretær Jens Stoltenberg under Øyafestivalen i Oslo. 

Hvis du ønsker å posere sammen med Hillary og Donald, har Emma og Addy noen gode råd. 

– Hør på kandidatene når de snakker. Prøv å få øyekontakt, og vis at du er oppmerksom, sier Addy.

Og for all del – legg igjen selfiestanga hjemme.

– Vi bruker ikke selfiestang. Moren vår lar oss ikke gjøre det, og vi har ikke selfiestang. Det er for mange folk rundt kandidatene, og du kan treffe noen med selfiestanga, sier Emma.