SMILER LURT: Bare Pedro selv vet hva han tenker om at Manchester City overbyr Manchester United. FOTO: ADAM DAVY /
SMILER LURT: Bare Pedro selv vet hva han tenker om at Manchester City overbyr Manchester United. FOTO: ADAM DAVY /

Fotballryktene: – Manchester City vil snyte byrivalen for Barca-stjerne

Og norsk landslagsspiller kan være på vei til storklubb.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Topp tre i Premier League var de samme etter siste serierunde som det var etter den første forrige sesong. Dermed ser ting veldig lyst ut for Manchester City, Leicester og Crystal Palace.

Men de øvrige lagene har muligheten til å forsterke stallene sine i ytterligere noen uker.

Kan Arsenal kjøpe seg ut av nedrykksstriden eller er de håpløst fortapt etter tapet mot West Ham? Finner Louis van Gaal spilleren som kan løfte Manchester United opp i toppstriden?

Spørsmålene er mange, og ryktene er enda flere.

Det har vel bare vært spørsmål om hvilket draktnummer Pedro skal få når han ankommer Manchester United. Men overgangen er blitt utsatt slik at den spanske landslagsspilleren fikk spilt Super Cup for Barcelona mot Sevilla. Men da har Manchester City sett sitt snitt til å komme med et høyere bud på kantspilleren enn sin byrival, skriver Marca. Og det blir neppe populært i Manchesters gater hvis Pedro ender opp i lyseblått i stedet for rødt. Spesielt med tanke på hvor lenge de røde djevlene har jobbet med overgangen.

Et rykte som er mer enn bare et rykte, er Real Madrids interesse for David de Gea. Den spanske landslagskeeperen er ikke mentalt i stand til å spille kamper for Manchester United, men i kjent spansk stil så nekter Real Madrid å betale noe særlig for en spiller de vet vil svømme til Spania for å få muligheten til å spille for dem. Nå skal Real Madrid nok en gang ha kommet med «et siste bud». Denne gangen på 270 millioner kroner, skriver Daily Star. De vil betale 225 millioner umiddelbart og resten i avdrag. Men Manchester United krever 315 millioner kroner, og skal ha alt på bordet med en gang dersom de skal la sin beste spiller de siste årene dra. De Gea har et år igjen av kontrakten med Manchester United.

Ajax-keeper Jasper Cillessen skal være Manchester Uniteds førstevalg til å overta mellom stengene på Old Trafford. 26-åringen som Louis van Gaal ydmyket ved å ta av banen ett minutt før det var klart for straffekonk mot Costa Rica i VM i fjor sommer, er plutselig United-managerens store favoritt. Men 26-åringen blir ikke billig. Ajax-trener Frank de Boer sier ifølge Metro at prisen stiger for hver dag som går, og trolig vil Cillessen koste mer enn de kan regne med å få inn for de Gea.

Da er det kanskje ikke så rart at van Gaal ser på andre alternativer. NTV Spor skriver at Galatasaray har takket nei til et bud fra Manchester United for sin sisteskanse Fernando Muslera. Men ting tyder på at den tyrkiske storklubben planlegger en fremtid uten Uruguays landslagskeeper. For Galatasaray skal være i forhandlinger med Røde Stjerne Beograd om en overgang for det 19 år gamle keepertalentet Predrag Rajkovic, noe som åpner døren for en overgang for Muslera til Manchester United.

I går var det Arsenal, i dag er det Manchester United som vil ha den tyske duoen Mario Götze og Julian Draxler. Og igjen er det Tuttosport som melder at det er en engelsk klubb som vil stjele duoen foran nesen på Juventus. Bastian Schweinsteiger ble lørdag den første tysker som spilte for Manchester United, og kanskje van Gaal var så fornøyd at han nå vil fylle stallen med tyskere?

En lettkledd venezuelansk sportsjournalist, med sterke følelser for Real Madrid, hevder å vite at Karim Benzemas agent var i London i helgen for å bli enig med Arsenal om en overgang for spissen. Hun kunne også fortelle at franskmannen var på plass for å gjennomgå den obligatoriske medisinske testen. Daily Star mener Jeinny Lizarazo er en såpass pålitelig kilde at de mener Arsene Wengers uttalelser om at Arsenal ikke trenger Benzema kun var av respekt for Real Madrid.

Men Daily Mirror mener at Wenger kjører samme løp med Real Madrid som spanjolene gjør med Manchester United om de Gea. Arsenal-manageren er ikke interessert i å betale det Real Madrid vil ha for spissen, og vil vente til deadline day for å få ham til den prisen han mener er passende.

Da er det greit å ha en plan B dersom uthalingstaktikken ikke skulle fungere. Ifølge Fichajes heter backupplanen Edinson Cavani. Wenger skal lenge ha vært fan av uruguayaneren, og kan fort komme til å gå for ham dersom Benzema glipper.

Lucas Leiva fikk ikke en gang plass på benken da Liverpool møtte Stoke i ligaåpningen. Og etter at de røde tok en noe overraskende trepoenger på Britannia Stadium, så er det lite som tyder på at brasilianeren kan regne med å være i troppen til neste kamp. Nå skriver også Liverpool Echo at Brendan Rodgers er villig til å lytte til bud på midtbanespilleren. Dersom noen er villig til å betale 100 millioner for 28-åringen, så er det fritt frem for å hente ham. Inter kan se ut til å ligge først i køen.

Den russiske kantspilleren Denis Tsjerysjev imponerte på lån til Villarreal forrige sesong, men sommerens treningskamper har ikke gitt 24-åringen noe håp om mer spilletid for Real Madrid denne sesongen. Han har derfor bedt agenten sin om å finne ham en ny klubb – enten permanent eller på nok et utlån. Ifølge AS skal Liverpool være veldig interessert i å hente ham til England, men selv skal han være mest interessert i en retur til Villarreal.

Dennis Praet er bare 21 år gammel, men har allerede rukket å passere 100 seriekamper for Anderlecht. Midtbanespilleren er blitt fulgt av både Arsenal og Liverpool, men kan nå se ut til at han kan havne i Aston Villa. For Praet vil ikke forlenge med den belgiske toppklubben, og Villa og West Bromwich Albion er de eneste klubbene som er på banen nå som Anderlecht ønsker å selge, skriver Het Laatste Nieuwsblad.

Her får du tilgang til Premier League
Har du en manager i magen? Spill Premier League-manager!

Premier League er litt fattigere uten Joey Barton. Men nå kan det se ut til at West Ham vil redde sesongen ved å gi veteranen en kontrakt for den kommende sesongen. Daily Mirror skriver at klubben er nær ved å få signaturen til midtbanespilleren.

Men det ser ikke ut til at Raul Jimenez blir West Ham-spiller. Atletico Madrid-spissen skulle bare gjennomgå legesjekken i London før han ble leid ut for resten av sesongen, men han forsov seg og rakk ikke flyet. Nå er han i stedet dukket opp i Lisboa og er i ferd med å signere for Benfica i stedet, skriver O Jogo.

I Benfica kan han bli lagkamerat med en nordmann. For A Bola skriver at Omar Elabdellaoui er på vei fra Olympiakos til den portugisiske storklubben. Prisen på høyrebacken skal være rundt 60 millioner kroner.

Oddsen på at Jonny Evans signerer for Everton før overgangsvinduet stenger er blitt kraftig kuttet, noe som tyder på at en overgang er nært forestående. Metro skriver at midtstopperen ikke har noen fremtid i Manchester United, og kan ende opp på Goodison Park selv om John Stones skulle bli værende.

For dersom Stones forsvinner til Chelsea, så mener ESPN at AC Milans Cristian Zapata er den Roberto Martinez vil hente som erstatter.

Sveitsiske medier hevdet mandag at Everton var i ferd med å stjele Xherdan Shaqiri foran nesen på Stoke. Men nå skriver Daily Mail at driblefanten bestod den medisinske testen på Britannia Stadium og har kommet til enighet med The Potters. Dermed kan Inter-spilleren få sin Stoke-debut mot Tottenham til helgen.

Tottenham på sin side ser ut til å ha funnet sin plass i Premier League-hierarkiet. Det er slutt på å kjøpe dyre, etablerte stjerner. I stedet prøver de å hente inn unge spillere som de kan utvikle og selge med fortjeneste når de er klare for å spille for en toppklubb. Daily Mirror skriver at Spurs nå er favoritter til å sikre seg Basels 18 år gamle angriper Breel Embolo. En spiller som det forventes mye av i Sveits.

En annen unggutt som kan være på vei til White Hart Lane er den lynhurtige kameruneren Clinton N'Jie. 21-åringen er regnet som en meget god kontringsspiller, og ifølge The Telegraph er Tottenham i samtaler med Lyon om en overgang.

Alt tyder på at Jose Mourinho er i ferd med å hente sin tredje spiller for sommeren. Daily Express melder at Chelsea er kommet til enighet med Augsburg om en overgangspakke verdt nærmere 280 millioner kroner for venstrebacken Baba Rahman. 21-åringen blir dermed Premier Leagues dyreste venstrebackreserve.

Henri Lansbury fikk aldri den karrieren han drømte om i Arsenal. Men etter noen sesonger i Nottingham Forest har 24-åringen fått seg et navn i Championship. Nå har Forest akseptert et bud på 50 millioner kroner fra Burnley for midtbanespilleren. Nå gjenstår bare den personlige kontrakten, skriver Nottingham Post.