Haglstorm smadret flyfronten – måtte nødlande i blinde

– De ti mest skremmende minuttene i livet mitt, sier passasjer til CNN.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Delta Airlines' flight 1889 var fredag kveld på vei fra Boston til Salt Lake City da Airbus A320-maskinen plutselig fløy inn i et voldsomt uvær.

Hagl banket løs på flykroppen, og smadret deler av fronten på flyet, melder CNN.

Til slutt var forholdene så ille, og skadene så store, at pilotene ikke så noen annen løsning enn å nødlande i Denver.

Det var bare ett problem – frontruten på flyet var så full av sprekker at de måtte gjennomføre nødlandingen nærmest i blinde.

FIKK GJENNOMGÅ: Delta Airlines' Airbus 320-maskin ble pepret med hagl, og måtte nødlande med sprukket frontrute. FOTO: BEAU SORENSEN / NTB SCANPIX
FIKK GJENNOMGÅ: Delta Airlines' Airbus 320-maskin ble pepret med hagl, og måtte nødlande med sprukket frontrute. FOTO: BEAU SORENSEN / NTB SCANPIX

– Jeg er ute og flyr hele tiden, og dette var de ti mest skremmende minuttene i livet mitt, sier passasjer Robin Jones til CNNs samarbeidspartner KSTU.

Flyselskapet Delta bekrefter hendelsen, og sier flyet hadde sprukket frontrute og store skader i nesen, der både navigasjonsutstyr og værradar ligger. Det er foreløpig ikke klart om noe av dette utstyret ble skadet.

– Flyet reiste fra Boston og skulle lande i Salt Lake City, men været gjorde at pilotene måtte lande i Denver, som var den nærmeste flyplassen da uværet inntraff, sier Delta-talskvinne Liz Savadelis til CNN.

Rob Wessman var ombord i flyet. Han forteller at passasjerene tydelig kunne se skadene da de landet i Denver.

– Da vi gikk rundt hjørnet, kunne vi se den knuste frontruten. Det var et slags hull over motoren der lynet hadde slått ned. Vi kunne se at nesen på flyet var borte. Det var virkelig intenst, sier Wessman til KSTU.

Én person ble fraktet til sykehus etter nødlandingen.