Grusomt selvmål ga Manchester United drømmeåpning

Årets første Premier League-scoring var et selvmål!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United - Tottenham 1-0

Wayne Rooney, Memphis Depay og Juan Mata. Louis van Gaal stilte med flere målfarlige spillere fra start i serieåpningen mot Tottenham. Men ingen av hjemmelagets håp klarte å finne nettmaskene bak Michel Vorm.

Det klarte derimot Kyle Walker.

Tottenham-backen var uheldig da han kom i turbofart og stjal ballen fra Wayne Rooney i scoringsposisjon etter 21 minutter. Walker hadde så stor fart at han ikke rakk å bremse, noe som gjorde at ballen trillet nådeløst inn i eget mål etter at han forsøkte å stoppe Rooney. Scoringen ble kampens eneste og Spurs-spilleren sørget dermed for at Manchester United fikk de tre poengene de var ute etter i seriestarten.

– En viktig seier
– Det var en veldig vanskelig kamp fordi det var to lag som vil presse. Det var mye balltap. Vi hadde ikke ballen veldig mye, men skapte noen få sjanser, sier Louis van Gaal til BT etter kampen.

– Vi spilte bedre i USA enn her. Jeg hadde forventet bedre spill.

Nederlenderen, som har bursdag i dag, mener nye de spillerne kan få godkjent i Premier League-debuten.

– Det er alltid vanskelig. Det er den første gangen de spiller på Old Trafford. Jeg likte hvordan de spilte, spesielt Darmian. Romero gjorde fabelaktige redninger, men ikke med igangsetting.

Kyle Walker virket ved flere tilfeller usikker etter selvmålet. Etter kampen forklarte han hva som gikk galt.

– Jeg prøvde å sette foten min i veien, så han ikke skulle ta ballen, men min fot. Vi beveger oss i riktig retning og det er en positiv start, trøstet Walker seg med.

Wayne Rooney vektla ikke prestasjonen, men valgte heller å sette pris på seieren.

– I dag dreide alt seg om de tre poengene. Vi har jobbet hardt og nå har vi fått de tre poengene. Det var en viktig seier, sa Wayne Rooney etter kampen.

Flere sommersigneringer fra start
Manchester United-manager Louis van Gaal meldte før seriepremieren at David de Gea ikke kom til å spille mot Tottenham fordi han ikke kunne kontrollere situasjonen han var i. Og det var åpenbart at nederlenderens ord var fylt med mening. For da lagoppstillingene ble presentert var det Sergio Romero som hadde fått muligheten på Old Trafford. På tribunen satt Víctor Valdés, Anders Lindegaard og David de Gea sammen. Nærmere seks meter med menneske som mange vil mene fortjener gress og spilletid under støvlene.

Se sammendrag av kampen øverst i saken!

Også Matteo Darmian, Morgan Schneiderlin og Memphis Depay fikk debuten fra start, mens Toby Alderweireld fikk sin Premier League-debut for gjestene.

Spurs sjokkåpnet
Det gikk ikke lang tid før den argentinske målvakten ble satt på en skikkelig prøve. Harry Kane lobbet vakkert i bakrom til Christian Eriksen før fem minutter var spilt. Den lille dansken tok ballen elegant ned, men løftet ballen på nettaket over en Sergio Romero på halvdistanse. Eriksen forsto hvilken gigantmulighet han akkurat hadde kastet bort og rev seg i håret.

London-laget dominerte til tider omgangen fullstendig, men verken Harry Kane eller de aldri Tottenham-spillerne klarte å avslutte godt nok.

Rooney frastjålet scoring
21 minutter ut i kampen rullet hjemmelaget opp et strålende angrep. Ashley Young serverte til en fullstendig umarkert Rooney i boksen. Den ellers sikre engelskmannen slet med mottaket, men kanskje var det like greit? For da kom Kyle Walker bakfra som en kanonkule, faktisk så fort at han ikke rakk å stoppe og sparket ballen i eget nett.

– Wayne Rooney gjør seg klar til å sette inn sesongen første, men det er Kyle Walker som gjør jobber for ham. Litt klønete, men det er en kritisk situasjon. En heldig ledelse. Tottenham har vært det beste laget, sa TV 2s kommentator Øyvind Alsaker.

Forrige gang Walker scoret i Premier League i riktig mål var i 2013 mot nettopp mot Manchester United.

United hevet seg
Manchester United senket skuldrene litt etter scoringen og fikk dermed kampen bedre kontroll på kampen til pause. Et kvarter ut i andre omgang fikk også Old Trafford stifte bekjentskap med Bastian Schweinsteiger. Verdensmesteren fra Brasil-VM erstattet Michael Carrick på den sentrale midtbanen.

Tyskeren markerte seg ikke på noen spektakulær måte, men bidro til at Manchester Untied beholdt ledelsen, til tross for en enorm Spurs-sluttspurt.

Dermed kan Manchester United glede seg over foreløpig tabelltopp inntil de andre kampene sparkes i gang.

Slik startet lagene:

Manchester United: Sergio Romero - Matteo Darmian, Daley Blind, Chris Smalling, Luke Shaw - Morgan Schneiderlin, Michael Carrick - Juan Mata, Memphis Depay, Ashley Young - Wayne Rooney

Tottenham: Michel Vorm - Kyle Walker, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Ben Davies - Eric Dier, Nabil Bentaleb - Nacer Chadli, Christian Eriksen, Moussa Dembélé - Harry Kane