KLAR FOR FINALEN: Lavrans Solli.
KLAR FOR FINALEN: Lavrans Solli.

Solli til finalen med ett (!) hundredels margin

Første skandinav under 25 sekunder på 50 meter rygg.

Kazan, Russland (NTB): Lavrans Solli sto for en sterk prestasjon da han sikret seg finaleplass med ett hundredels margin med ny nordisk rekord lørdag.

Nordmannen tok seg akkurat videre til semifinale tidligere lørdag, og hadde igjen med seg marginene da det sto om finaleplass.

Tiden 24,93 holdt til åttende beste tid, ett hundredel foran neste utøver, og dermed akkurat finaleplass for Solli med ny norsk rekord.

Det er også første gang en skandinav har svømt under 25 sekunder på 50 meter rygg. Lavrans Solli er også bare den sjuende nordmannen som har kvalifisert seg til en VM-finale i svømming langbane.

Han sikret Norges annen finaleplass i VM i Kazan etter at Henrik Christiansen ble nummer fem på 800 meter tidligere denne uka.

Tiden var 35 hundredeler bedre enn semifinaletiden og ny norsk rekord

Like bra gikk det ikke med Cecilie Johannessen på 50 meter fri. Hun endte til slutt på delt 29. plass med 25,55 sekunder. Dersom hun skulle ha sikret en plass i semifinalene måtte hun ha svømt raskere enn 25,18. Det var den tiden russiske Maria Kameneva hadde på 16. plass.