Lillehammer  20150807.
Marit Bjørgen under langrennslandslagets trening på Lillehammer fredag morgen.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix FOTO: GRøTT, VEGARD WIVESTAD /
Lillehammer 20150807. Marit Bjørgen under langrennslandslagets trening på Lillehammer fredag morgen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix FOTO: GRøTT, VEGARD WIVESTAD /

Gravid Bjørgen med på høydesamling

Marit Bjørgen satser på å være med på én til to samlinger til. 

Lillehammer/TV 2 Sporten:
– Livet som kommende mamma er helt topp, jeg kan fortsatt trene med de andre landslagsjentene. Og jeg satser på å være med på en til to samlinger til, forklarer Marit Bjørgen som nå er på landslagssamling på Lillehammer.

35-åringen venter sitt første barn i desember.  

– At du skal være med på neste samling, som er i Livigno, betyr at den kommende babyen må på høydesamling?

– Jepp, og det har jeg sjekket at det trygt og greit og jeg har så stor glede av å være sammen med denne gjengen at det er ikke lett å holde seg hjemme.

–  Hvordan blir det for laget når du blir borte til vinteren?

– Det er mange på laget med mange år på baken så det går nok bra. Selv om jeg har mest rutine så tror at at flere vil vokse på at de når får økt press på seg.

– Uten Marit blir uvant for oss andre, hun har rett og slett vært som en mor for oss andre og det blir som en vegg i stua som forsvinner, understreker Therese Johaug.

Marit Bjørgens uttalte mål etter fødselen er VM på ski i Lahti i 2017. Men skidronningen innrømmer overfor TV 2 at hun ikke vet hvordan livet som mamma blir.

– Det blir noe nytt med en krabat i fanget og jeg aner jo ikke hvordan det kommer til å endre meg. Fred (Børre Lundberg) og jeg gleder oss iallfall veldig til denne store begivenheten, sier Marit Bjørgen.