Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oppdatering: Denne saken er en satirisk tekst først publisert på det algerske satirenettstedet El Manchar. TV 2 beklager at den ble publisert som en nyhet. 

En algerisk mann saksøker sin nye brud for svindel, etter at hun viste seg for han uten sminke for første gang morgenen etter bryllupsnatten deres, skriver nettavisen Emirates 24/7.

Mannen krever 20.000 dollar, rundt 165.000 kroner, i erstatning fra konen sin, som han mener har holdt han for narr ved å fremstille seg selv som en annen person.

Forklarte seg i retten

Den sivile rettsaken startet denne uken i Algeries hovedstad Alger, hvor mannen har forklart at han våknet skremt og forvirret morgenen etter bryllupet.

I retten har han forklart at han ikke kjente igjen kvinnen som lå ved siden av han.

«Den nygifte mannen sa til dommeren at han først trodde kvinnen i sengen hans var en innbruddstyv, før han forstod at det var hans nye brud uten sminke», skriver en avis i Algerie om den ekstraordinære rettsaken, ifølge Emirates 24/7.

Føler seg svindlet

Ifølge nettavisen forklarte også mannen at han syntes kona var svært vakker før de giftet seg, men at han nå føler seg lurt etter å ha forstått at kvinnen pleide å fylle ansiktet med sminke.

Erstatningskravet hans er basert det han mener er «svindel» og «psykisk traume» som kona har forvoldt han. Om mannen vinner frem med søksmålet sitt er så langt ikke kjent. Rettsaken fortsetter. 

LIK TV 2 Nyhetene PÅ FACEBOOK