FAR OG DATTER: Både Hallvard og Katarina Flatland har fartstid foran TV-kameraene. Nå skal de lede en innsamlingsaksjon sammen. Foto: TV 2
FAR OG DATTER: Både Hallvard og Katarina Flatland har fartstid foran TV-kameraene. Nå skal de lede en innsamlingsaksjon sammen. Foto: TV 2

Hallvard Flatland tilbake til Sunnaas sykehus – med TV-kameraer

– Jeg trillet inn i rullestol, og gikk ut dørene på egne bein ti uker senere, sier 58-åringen, som leder ny innsamlingsaksjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For første gang skal far Hallvard (58) og datter Katarina Flatland (26) lede et tv-program sammen når TV 2 sender innsamlingsaksjonen «Aksjon Sunnaas: Fra tragedier til mirakler» 22. august, direkte fra Sunnaas sykehus.

Etter Hallvard Flatlands alvorlige sykdom for to år siden, blir det en helt spesiell sending for både far og datter, som begge er kjente fjes i norsk TV-bransje.

Vinteren 2013 ble tv-profilen Hallvard Flatland brått alvorlig syk. Etter en lang og tøff sykdomsperiode for både Hallvard og resten av familien, bar det til Sunnaas sykehus for rehabilitering.

–  Jeg ble trillet inn i rullestol, og gikk ut dørene på egne bein ti uker senere. I løpet av de ti ukene der fikk jeg både se og selv oppleve det utrolig viktige arbeidet som gjøres på Sunnaas, forteller han. 

– Ekstra spesiell sending

Flatland, som kanskje er best kjent fra sin tid som Casino-programleder, innrømmer at sendingen blir én utenom det vanlige. 

PÅ SKJERMEN FOR EN GOD SAK: Programleder Hallvard Flatland leder årets innsamlingsaksjon på TV 2. Her er han avbildet da han mottok Gullrutens hederspris i  2014.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
PÅ SKJERMEN FOR EN GOD SAK: Programleder Hallvard Flatland leder årets innsamlingsaksjon på TV 2. Her er han avbildet da han mottok Gullrutens hederspris i  2014. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

– Det blir spesielt å lede et program sammen med Katarina, og ekstra spesielt blir det å lede nettopp «Aksjon Sunnaas: Fra tragedier til mirakler», fordi vi og resten av familien har en historie sammen som inkluderer Sunnaas sykehus. Vi føler på denne måten at vi gir noe tilbake, og håper at hele Norge slutter opp om Sunnaasstiftelsens innsamlingsaksjon til inntekt for rehabiliteringsformål over hele landet.

– Jeg sier litt hårete at målet med denne innsamlingsaksjonen er å kunne «hjelpe lamme til å gå og stumme til å snakke», sier programlederen.

– Sykdom kan ramme alle

58-åringen opplyser om at pengene som samles inn vil gå til forskning, teknologi og også for å bidra til økt livskvalitet for barn og voksne på sykehuset.

– Mange tror at ulykker eller alvorlig sykdom aldri vil ramme dem selv, men det kan det fort gjøre. Derfor er Sunnaas og andre rehabiliteringsinstitusjoner viktige for oss alle. Vi håper mange vil være med å hjelpe Sunnaasstiftelsen å gi rehabiliteringsfeltet et løft gjennom denne innsamlingen.

– Mange trenger mye hjelp og støtte

Daglig leder av Sunnaasstiftelsen, Marianne Holt Dybwad, er naturligvis takknemlig for innsamlingsaksjonen. Hun forteller at stiftelsen jobber med ulike områder – der pasientene står i hovedfokus.

– Å få en alvorlig sykdom eller skade som kan medføre lammelse eller kognitiv svikt er svært alvorlig. Mange opplever at de trenger mye hjelp og støtte, selv til enkle dagligdagse gjøremål. Sunnaasstiftelsen vil hjelpe dem å finne en vei videre, ved å legge til rette for mestring, livskvalitet og integrering i samfunnet. Vi vil også bidra til å fremme banebrytende forskning og ny teknologi som kan hjelpe mennesker over hele landet å leve et aktivt liv til tross for at de har vært rammet av alvorlig sykdom eller skade, sier hun.

Sammen med Flatland-duoen blir Sunnaas gjestet av artister som blant andre Hanne Krogh, Marianne Antonsen, Halvdan Sivertsen, Bjarte Hjelmeland, Rein Alexander og Øystein Baadsvik – i tillegg til at vi får høre sterke historier knyttet til Sunnaas.

«Aksjon Sunnaas: Fra tragedier til mirakler» sendes på TV 2 lørdag 22. august kl. 20.30.