Bli med Tipo (4) på hundespa!

I Nittedal får våre firbente venner drømmeferien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Cocker spanielen Tipo (4) har kanskje en litt uvanlig sommerferie. Han er en av 100 hunder som er på besøk på Standal hunde- og kattehotell i Nittedal, i tillegg til 25 katter.

FERIE: Det var mye kjærlighet å hente hos de firebente gjestene på hotellet. Foto: Øyvind Holst / TV 2
FERIE: Det var mye kjærlighet å hente hos de firebente gjestene på hotellet. Foto: Øyvind Holst / TV 2

Se hele innslaget i videoen i toppen av saken.

Og de firbente gjestene får ikke hvilken som helst behandling ved siden av overnattingstilbudet. Her er det spa, bading, massasje og velvære som gjelder. Tipo er en av hundene som får svømmetrening.

– De svømmer gjerne i intervaller, alt etter hvor mye de orker, hvor sterke de er, hvor god kondis de har og hvor gode de er til å svømme, sier daglig leder Bente Wabakken. 

Hun forteller at hotellet har besøk av hunder av mange forskjellige grunner. 

SI DIN MENING! Om sommeren er det dessverre ekstremt mange dyreeiere som forlater dyrene sine fordi de skal på ferie. Hva synes du om at folk kvitter seg med kjæledyrene på denne måten?

Posted by God sommer Norge on 4. august 2015

– Mange kommer med jakthundene sine, for å trene dem opp igjen til sesongen. Så kommer det mange overvektige hunder for å slanke seg. 

Og etter svømmingen er det selvsagt tid for massasje og kos. Det foregår ifølge Wabakken stort sett på samme måte som med mennesker. 

– Man går over og kjenner etter spenninger og muskelknuter, og sjekker om hunden har vondt noe sted, sier hun.

Ikke alle dyr har en like bra sommer

I «God sommer Norge»-studio er Sindre Engen, styreleder i Foreningen for omplassering av dyr (FOD), på besøk for å fortelle om de dyrene som ikke har en like bra sommer.

– Dyr kommer fra private hjem til oss på grunn av skilsmisse, flytting, dårlig økonomi eller at hunden har blitt for sterk, forteller Engen.

Han påpeker at mange er for dårlige til å planlegge når de skaffer seg dyr. I ferietiden er det særlig mange dyr som forlates.

– Dette er et stort problem, særlig for katter. Hundene har et bedre rettsvern, siden politiet er forpliktet til å ta hånd om dem. Men for kattene er det opp til privatpersoner og organisasjoner som oss, sier Engen.

Se hele intervjuet med Engen i videoen i toppen av saken. 

«God sommer Norge» ser du på TV 2 mandager, tirsdager, onsdager og fredager klokken 20.00.