Tromsø fullstendig ydmyket av Strømsgodset

Hjemmefansen serverte massiv pipekonsert mot egne spillere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tromsø 0-6 Strømsgodset

Tromsø sliter i bunnen av Tippeligaen, og i søndagens oppgjør mot Strømsgodset fikk de absolutt ingenting å glede seg over.

Det endte hele 0-6 på Alfheim, etter mål av Wikheim (2), Vilsvik, Hanin og Fossum (2).

– Det var en strålende kamp fra vår side og det var gøy å spille i dag. Det var veldig lenge siden sist jeg scoret, så det var veldig deilig å score igjen i dag, sa tomålsscorer Iver Fossum etter kampen. 

– Dette var forferdelig tungt. Til tider henger vi ikke med i svingene, samtidig som vi ikke tar vare på sjansene vi får. Og da særlig på 0-1 og 0-2. Vi fikk juling i dag og må reise oss til neste kamp, sa TIL-trener Steinar Nilsen etter nedsablingen.

Svak start

Det skulle ikke ta lang tid før hjemmelaget havnet i problemer. Et langt innlegg fra dypet, slått av Vilsvik, fikk skli gjennom hele Tromsø-forsvaret, før det til slutt landet på foten til Wikheim. Da var kun seks minutter spilt.

Etter 29 minutter doblet Vilsvik ledelsen selv. Avslutningen var flott, men forsvarsspillet var tilsvarende passivt.

Tromsø gikk til pause med pipekonsert fra supporterne, men ting ble bare verre etter hvilen.

Total kollaps

Wikheim scoret sitt andre mål for kampen da han fikk løpe gjennom Tromsø-forsvaret. Deretter ble en corner fra Florent Hanin skrudd rett i mål.

Ydmykelsen fortsatte da Iver Fossum nærmest kopierte Wikheims andre mål og løp gjennom et Tromsø-forsvar i total oppløsning. Fra 17 meter fikk han legge ballen ned i hjørnet mer eller mindre upresset.

Når hjemmefansen kanskje trodde at bunnen var nådd, fikk Fossum igjen drive gjennom store huller i forsvaret. Det endte som før i kampen – med nytt baklengsmål og mer pipekonsert.

Simen Wangberg oppsummerte kvelden for Tromsø da han minuttet før slutt pådro seg sitt andre gule kort, fem minutter etter å ha fått det første.