SNYTT FOR SEIER: Greg van Avermaet, her fra årets Tour de France, lå an til klassiker-seier da han ble meid ned. (AP Photo/Laurent Cipriani)
SNYTT FOR SEIER: Greg van Avermaet, her fra årets Tour de France, lå an til klassiker-seier da han ble meid ned. (AP Photo/Laurent Cipriani)

BMC vurderer søksmål etter skandalekræsj

Greg van Avermaet var på vei mot seier, så ble han meid ned av arrangørens motorsykkel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdagens Clasica San Sebastian ble en dramatisk affære. BMCs Greg van Avermaet ledet klassikeren når han ble kjørt ned av en motorsykkel som tilhørte rittradioen.

– Det var en bratt bakke og motorsykkelen kom for nære. Han kjørte rett inn i sykkelen min bakfra, og jeg brakk både ramme og bakhjul. Så det var ingen mulighet å fortsette.

– Jeg vet ikke hva han tenkte på. Han sa ingenting til meg.

Van Avermaet innrømmet at han lå an til en jubeldag.

– Det verste er at jeg tror jeg kunne vunnet. Jeg hadde en stor luke. Det er ikke hvert år du har muligheten til slike triumfer, så det var veldig skuffende.

Philippe Gilberts andreplass var et lite plaster på såret, og sportsdirektør Yvon Ledanois mener laget ble snytt for en potensiell dobbeltriumf.

– Hvis dette ikke hadde skjedd, hadde Greg vunnet og Philippe blitt nummer to. Vi hørte ingenting på radioen om hendelsen, så vi visste ikke engang at det hadde skjedd.

BMC-sjef Jim Ochowicz har i etterkant av hendelsen kommet med en pressemelding hvor han uttaler at belgieren og laget ble snytt for en potensiell seier. Han uttaler også hvor sjokkert han er over at noe slikt kunne skje.

Ochowitz er ikke nådig i sitt syn på saken, hvor han også peker på slett arbeid hos det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

– Dette er andre gang i år at vi har hatt en situasjon med en lokalt organisert WorldTour-ritt som har endt skandaløst. UCI har ikke gjort noe for å løse problemet. Dette handler om sikkerheten til rytterne i de største rittene som blir arrangert, noe som burde vært tatt mye større hånd om.