MOR OG DATTER: Erna Solbergs mor, Inger Wenche Solberg, har nylig mistet synet. Her er de fotografert under feiringen av Solbergs 50-årsdag i 2011. FOTO: ØIJORD, THOMAS WINJE / SCANPIX
MOR OG DATTER: Erna Solbergs mor, Inger Wenche Solberg, har nylig mistet synet. Her er de fotografert under feiringen av Solbergs 50-årsdag i 2011. FOTO: ØIJORD, THOMAS WINJE / SCANPIX

Erna Solbergs mor har blitt blind: 

– Jeg ser hvor viktig det er med opplevelser i eldreomsorgen

Statsministeren hyllet frivillig innsats i eldreomsorgen da hun besøkte et sykehjem i Vesterålen på søndag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Statsminister Erna Solberg besøkte Håløygtunet sykehjem på Sortland i Vesterålen, i forbindelse med utdelingen av Frivillighetsprisen i kommunen. 

Over en kopp kaffe delte statsministeren både sangglede og personlige historier med prisvinneren. 

Synger og aktiviserer

Det var 92 år gamle Marie «Mossa» Edvardsen som mottok årets pris, som begrunnes i hennes engasjement for sang og aktiviteter på sykehjemmet. 

– Det var veldig uventet. Jeg synes det gir mye å hjelpe andre. Og det er veldig overraskende at statsministeren er her, sier Edvardsen.  

– Du er 92 år og likevel har du et sånt engasjement? 

– Jeg har ikke så mye engasjement, jeg gjør jo ikke mer enn alle andre kan gjøre, mener prisvinneren. 

Moren ble blind

Solberg har også personlig erfaring med eldreomsorgen i landet. Moren, Inger Wenche Solberg på over 90 år, mistet nylig synet og har blitt blind. 

– Min mor har blitt avhengig av hjelp hjemme og får god hjelp, sier hun. 

Situasjonen har likevel gjort det enda klarere for Solberg at det er viktig med aktivisering i eldreomsorgen. 

– Når man mister synet og blir mindre funksjonsdyktig, så trenger man aktivitet og noe å fylle dagen med. Det dreier seg om kvalitet, sier hun.

– Trenger frivillige

Statsministeren understreker hvor mye frivillig innsats betyr for sykehjem og andre instanser i eldreomsorgen.

– Det finnes utrolig mange i eldreomsorgen som bidrar med aktivitet og innhold. Og det må vi, vi trenger flere som bidrar til at eldreomsorgen får mer innhold og ting som skjer, mener hun.

– Kommunene gir grunnleggende pleie, omsorg og selvfølgelig mye hygge, men det at man er åpen for denne type ekstratilskudd er utrolig viktig.